Носенето на ръкавици не само не намалява риска от заразяване

...
Носенето на ръкавици не само не намалява риска от заразяване
Коментари Харесай

Ръкавиците могат да увеличат риска от зараза

Носенето на ръкавици освен не понижава риска от заразяване с новия ковид, а в противен случай – усилва го, предизвестяват английски специалисти, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки в. Мирър.

" Състояния, близки до ковид, се популяризират посредством кашлица и кихане, които образуват капчици вода или слуз, съдържащи вируса - изяснява доктор Симран Дио. - Тези капчици се разпръскват във въздуха и по този начин инфекцията се популяризира при контакт с тях ".

Макар ръкавиците да защищават ръцете от контакт с тези капчици, те остават по повърхността им, освен това могат да останат задълго там, в случай че ръкавиците не се перат. Това усилва риска от заразяване с вируса, когато човек допре лицето си или храна с ръкавици, както и рискът от предаване на вируса на други.

Съветът на доктор Дио е ръцете да се мият постоянно със сапун и вода или да се употребява почистващ гел на открито.

Ръкавиците не би трябвало да се възприемат като опция на положителната хигиена. Първият съвет е да мием ръцете си със сапун и вода, или да използваме гел на алкохолна основа за 20 или 30 секунди, изключително откакто човек е бил в публичен превоз " - споделя доктор Дио.

" Когато кихате и кашляте, използвайте кърпичка, с цел да прикривате устата си и по-късно я изхвърлете допустимо най-бързо " - добавя тя
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР