Норвежки учени стигнаха до извода, че най-полезният начин за приготвяне

...
Норвежки учени стигнаха до извода, че най-полезният начин за приготвяне
Коментари Харесай

Това е най-полезният метод за правене на кафе

Норвежки учени стигнаха до извода, че най-полезният метод за подготвяне на кафе е филтрирано , приготвено посредством еднократно минаване на гореща вода през пласт смляно кафе върху филтъра, заяви Inverse.
Общо 508 747 души на възраст от 20 до 79 години са били включени в 20-годишно изследване. Учените взели поради и такива фактори като тютюнопушене, тегло, физическа интензивност, кръвно налягане и холестерол.
Според изследването умерената приложимост на филтрирано кафе понижава риска от гибел от сърдечно-съдови болести. Най-ниската смъртност измежду участниците в проучването беше измежду тези, които пиеха от една до четири чаши филтрирано кафе дневно.

„ Странно е, че пиенето на такова кафе е даже по-полезно, в сравнение с изцяло да се откажете от напитката. Използването на филтрирано кафе понижава риска от гибел с 15% по каквато и да е причина спрямо хората, които въобще не пият кафе “, се споделя в изследването.
Авторите на откривателите акцентират, че техните открития не потвърждават, че кафето спомага за възстановяване на здравето, само че допускат, че позитивните резултати са свързани с обстоятелството, че кафето е богато на антиоксиданти.
По-рано специалистите обявиха, че разпространяването на ковид в няколко страни в Южна Америка може да докара до стопански проблеми, по-специално до дефицит на кафе в света.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР