Норвегия е първата в света държава, в която разпространението на

...
Норвегия е първата в света държава, в която разпространението на
Коментари Харесай

Норвегия е първата държава, влязла в епохата на електромобилите: търсенето на бензин намаля

Норвегия е първата в света страна, в която разпространяването на електрическите автомобили докара до понижаване потреблението на гориво за елементарните коли.
Уеб-порталът Electrek заяви, че през изтеклата година продажбите на бензин в страната са спаднали с 2,9%, а на дизелово гориво – с 2,7%.

Продажбите на електрически автомобили в Норвегия порастват с темпове, непознати за другите страни. През 2017 година продажбите електрически автомобили се изравниха с продажбите на класическите коли. В Норвегия електрическите коли имат 10% дял от всички коли в страната. Това е доста, тъй като в най-развитите страни този % няма и 1%.

Досега, макар огромните продажби на електрически автомобили, продажбите на бензин и дизелово гориво се увеличаваха. А това демонстрира, че електрическите коли не вземат решение екологичните проблеми. Но най-новият държавен доклад демонстрира, че през 2017 година трендът се е обърнал. Продажбите на бензин в Норвегия са намалели с 2,9%, а на дизелово гориво – с 2,7%. Причината е увеличаващият се брой електрически автомобили.

Експертите са на мнение, че точно превъзмогването на 50-те % при продажбите е довело до по-ниското търсене на въглеводородно изкопаемо гориво.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР