Нормалната работа на имунната система осигурява на тялото ни достатъчно

...
Нормалната работа на имунната система осигурява на тялото ни достатъчно
Коментари Харесай

Минерали за борба с инфекциите

Нормалната работа на имунната система обезпечава на тялото ни задоволително мощ, с цел да се пребори с инфекциите и да резервира организма невредим на заболявания.

При множеството инфекциозни болести се открива дефицит на минералите селен и цинк. С какво тези микроелементи са толкоз значими за организма и каква е ролята им в битката с инфекциите?

Цинк

Цинкът има значение за работата на имунната система, участвайки в синтеза на протеините, деленето на клетките и зарастването на рани. Той е значим за естествената бременност на дамите и растежа и развиването на децата.

Цинкът подкрепя работата на имунитета с разнообразни механизми и дефицитът му прави тялото податливо на инфекции. Цинкът има антивирусен резултат, тъй като има силата да потиска размножаването на вирусите като грипния, риновирусите и респираторните вируси. Той понижава силата на развиване на елементарната простуда. Добър модулатор на имунната система е, наред със селена.

Не бива да се подценява и ролята на минерала на произвеждането на лимфоцити, Т-клетки и по тази причина дефицитът му води да нарушаване в имунната система. Има и значително значение при възобновяване на белодробните кафези.

 Селен за битка с инфекциите

Селен

Селенът съдържа протеин с антивирусни качества. При дефицит на селен организмът не съумява да даде съответен имунен отговор и вирусите се разрастват свободно.

При недостиг на селен се стига до неустойчивост към грип, хепатит С, хепатит В, вирусни болести от друго естество. При дефицит на този минерал засягането на белите дробове при вирусна офанзива е по-силно.

Селенът е значим за здравето на щитовидната жлеза и даже има силата да смъква високите равнища на холестерол в кръвта, значим е за растежа и узряването на фоликулите. Селенът обезврежда тежките метали и при отравяне с живак се покачва потребността от селен.

Желязо

Желязото е различен скъп минерал, който има основна роля в поддържането на защитните сили на имунитета и за имунния отговор при съществуване на зараза.

Знаем, че главната цел на имунната система е да разпознава непознатите кафези, които са агресор за тялото, и да ги унищожава. Микроорганизмите, вирусите, бактериите и гъбичките, както и заболели лични кафези като раковите, би трябвало да бъдат открити и унищожени в точния момент.

 Желязото се бори с инфекциите

Желязото е с голямо значение за имунитета в тази му роля. Белите кръвни кафези употребяват желязо, за заличаване на нездравословните микроорганизми.

В същото време непознатите агресори също се нуждаят от желязо, с цел да се репликират и те бързат да го усвоят. При зародила зараза стартира битка сред тялото и микроорганизмите за желязото, което постъпва в организма. Всяка от конкуриращите се страни се пробва да го вземе за себе си, като употребява разнообразни способи.

Организмът ни лимитира циркулирането на желязото в кръвта и по този начин го скрива от нападателните кафези, пречейки им да се размножат. Ако обаче запасите му от желязо са дребни, организмът отслабва и инфекциите го побеждават.

Затова желязото е значимо за запазването на имунитета и заличаване на нездравословните кафези, което му дава преднина в конкуренцията с болестотворните микроорганизми.

По тази причина се предлага приемане на добавки с минерали при вирусни инфекции.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР