Номер едно в световния мъжки тенис Новак Джокович заяви, че

...
Номер едно в световния мъжки тенис Новак Джокович заяви, че
Коментари Харесай

Джокович предпочита да изпусне трофеи пред принудата да се ваксинира

Номер едно в международния мъжки тенис Новак Джокович съобщи, че избира да изпуска бъдещи титли пред това да бъде заставен да се имунизира против Covid-19. В извънредно изявление за ББС той уточни, че не трябва да бъде асоцииран с придвижването на антиваксърите, само че поддържа правото за персонален избор.

Запитан дали би жертвал присъединяване в шампионати като Уимбълдън и Ролан Гарос, отстоявайки мнението си за имунизациите, той отвръща: " Да, това е цената, която съм подготвен да платя ".

Миналия месец носителят на 20 трофеи от Големия шлем бе депортиран от Австралия, откакто държавното управление анулира предоставената му виза поради неуредици с имунизационния му статус. Джокович получи здравно изключение да взе участие в Australian Open, без да е имунизиран с обяснението, че неотдавна се е възстановил от ковид. Визата на 34-годишния тенисист обаче бе анулирана. Притесненията на австралийското държавно управление бяха, че присъединяване му може да провокира гражданско неодобрение и да насърчи антиваксинационните настроения.



" Никога не съм бил против имунизацията ", съобщи Джокович и добави, че е бил имунизиран като дете, само че " постоянно съм подкрепял свободата да избираш какво да сложиш в тялото си "

В първото си просторно изявление, откогато се наложи да напусне Мелбърн, той приказва и за спекулациите по отношение на датите на неговия положителен тест през декември. Той съобщи, че се надява условията за ваксини в съответни шампионати да бъдат изменени, допълвайки, че се надява на това да може да играе още доста години. Но също по този начин удостовери, че е подготвен да се откаже от шанса да стане най-великият тенис състезател измежду мъжете на всички времена. Неговият противник Рафаел Надал завоюва навръх пропуснатия от Джокович Australian Open рекордната 21-ва купа от Големия шлем.

Попитан за какво, той отвърна: " Защото правилата да решавам какво да върша с тялото си са по-важни от която и да е купа или каквото и да е. Опитвам се да съм в звук с тялото ми, колкото е допустимо най-вече ".

Той въпреки всичко сподели, че оставя съзнанието си отворено за опцията да се имунизира в бъдещето, " тъй като всички ние се опитваме да реализираме дружност, която е най-хубавото решение за края на Covid-19 ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР