ного се надявам Република Северна Македония да получи необходимите уверения

...
ного се надявам Република Северна Македония да получи необходимите уверения
Коментари Харесай

Борисов за Северна Македония: Трябва да се направят необходимите компромиси

ного се надявам Република Северна Македония да получи нужните уверения от нас и да върви по пътя за присъединение към Европейския съюз. Трябва да се създадат нужните взаимни отстъпки, както доста други направиха. Ние сме длъжни за сегашните и за бъдещите генерации да създадем по този начин, че по никакъв метод Република Северна Македония, Албания и страните от Западните Балкани да не бъдат спирани по пътя към Европейския съюз.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата му с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Борисов уточни, че е доста угрижен от вкарването на ОМО Илинден и "македонско малцинство " в България в една политическа резолюция в Европейския парламент.

"Това никога не е от изгода в тъкмо този миг, когато ние търсим компромиса – и на историците, и на нашите политически сътрудници в Република Северна Македония, да намерим решение на въпроса ", добави министър-председателят.

Борисов означи, че още от днешната среща би трябвало да започват диалози на всички равнища, с цел да може до 10 ноември, когато България и Република Северна Македония като съпредседатели на Берлинския развой ще управляват Срещата на върха, да има компромисно решение, което да удовлетворява всички.

"Имате доста работа, това е доста комплициран, доста бърз и в това време значим и нужен развой ", безапелационен бе министър председателят.

"Вашите жители би трябвало да знаят, че в България имате и постоянно сте имали най-голяма поддръжка и че просто би трябвало да създадем по този начин, че историята да е мост на другарство и непосредственост, а не разкъсан мост, по който да не може Република Северна Македония да премине. Така че тук политически игрички не би трябвало да има ", сподели още министър-председателят по време на срещата.

По думите му вероятността и моментът са извънредно значими и би било грях пред историята, в случай че сегашните политически управления в България и Република Северна Македония не съумеят да намерят компромис.

"Няма да ни разбере и светът ", добави в умозаключение министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР