Нито Украйна, нито Русия са затворили твърдо вратата за преговори

...
Нито Украйна, нито Русия са затворили твърдо вратата за преговори
Коментари Харесай

Китай: Украйна и Русия не са затворили вратата за преговори

Нито Украйна, нито Русия са затворили " твърдо " вратата за договаряния макар компликациите за започването им сега. Това мнение изрази специалният делегат на Китай по евразийските въпроси Ли Хуей, представен от " Ройтерс ".

По време на европейската си обиколка миналия месец Ли съобщи, че съветската страна е оценила желанието и напъните на Китай да насърчи мирното споразумяване на рецесията в Украйна.

По време на 12-дневната си обиколка през май Ли посети Киев, Варшава, Париж, Берлин, Брюксел и Москва в опит да откри общ език за евентуално политическо споразумяване на войната в Украйна.

" Рискът от ескалация на руско-украинската война към момента е висок ", предизвести той и добави, че всички страни би трябвало да подхващат съответни ограничения за " усмиряване на обстановката " и за гарантиране на сигурността на нуклеарните уреди.

Пратеникът увери, че Китай е подготвен да направи всичко, стига това да докара до облекчение на обстановката.

Ли - дипломат в Русия от 2009 година до 2019 година, е най-високопоставеният китайски чиновник, посетил Украйна след нахлуването на съветските сили през февруари 2022 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР