След като в началото на април Украйна загатна, че може

...
След като в началото на април Украйна загатна, че може
Коментари Харесай

Украински дрон стигна до Татарстан - на 1000 км навътре в Русия

След като при започване на април Украйна загатна, че може да поразява цели на над 1000 км от границата във вътрешността в Русия, украински дрон още веднъж доближи до Татарстан. Руското Министерство на защитата заяви, че безпилотна машина е била свалена към 7:30 московско време тази заран, 15 май, над село Верхний Услон.

Руски медии оповестяват, че става дума за „ украински вид “ безпилотен летателен уред. Кадри в обществените мрежи демонстрират дим, издигащ се от мястото, където се допуска, че дронът е свален. Разстоянието е над 1000 километра от руско-украинската граница.

За всичко това оповестяват локални поданици. Преди да стане ясно, че има случай, прокремълският Телеграм канал Baza заяви, че въздушното пространство над Казан и Нижнекамск е затворено поради опасност от въздушно нахлуване. Летищата в двата града не са функционирали и няколко кацания и излитания на самолети са били забавени.

Припомняме, че точно в Нижнекамск беше един от двата огромни украински удара в Татарстан през предишния месец. На 2 април петролна рафинерия на TANECO в града беше изумена от дрон – обектът е на 1300 км от фронтовата линия. Беше изумена софтуерна апаратура и пламна пожар в едно от най-големите предприятия на Русия, преработващо на ден по 360 000 барела недопечен нефт.

Същата заран дронове поразиха и общежития в икономическата зона " Алабуга " в Татарстан, където Иран и Русия взаимно създават безпилотни машини " Шахед ".

В средата на април в Татарстан отново имаше паника – две затворени летища в субекта на Руската федерация поради поредна опасност от офанзива с дронове. Изтекоха и видеокадри по какъв начин работещи в цех за хеликоптери се изтеглят.

В нощта против сряда, 15 май, Главното разследващо ръководство (ГУР) на Украйна е провело сполучлива специфична интервенция за заличаване на горивна база на руснаците в Пролетарския регион на Ростовска област. Според източници на УНИАН в специфичните служби - интервенцията по унищожаването е била проведена от експерти от ГУР и Министерството на защитата. Обектът е бил употребен за военни цели. Че офанзивата е дело на украинците, удостоверява и Kyiv Independent.

Губернаторът Василий Голубев разгласи, че в региона на петролната база са станали два гърмежа. След това, съгласно очевидци, в обекта е зародил пожар, макар че съветските управляващи отхвърлят това, споделят източниците на УНИАН. Събеседник от Главното разследващо ръководство също по този начин отбелязва, че службите за незабавна помощ към момента не могат да се оправят с пожара и огънят в оборудването продължава.
ТЕМА преди 24 минути 721 преди 1 ден 1389 преди 1 ден 984
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР