Началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на

...
Началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на
Коментари Харесай

Буданов: Ситуацията се доближава до критична

Началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирило Буданов съобщи в изявление за Ню Йорк Таймс, че руските войски могат да стартират нова атака в Сумска област в идващите дни.

Той назова извънредно тежка обстановката на украинските въоръжени сили край Харков, където съветската войска продължава да се пробва да настъпи към Волчанск, защото украинската войска не разполага с задоволително хора.

Буданов приказва пред кореспонденти на Таймс от бункер в Харков. " Ситуацията е на ръба ", сподели той. " Всеки час обстановката се приближава до сериозна. "

Ръководителят на украинското военно разузнаване е склонен с оценките на множеството специалисти, че една от задачите на съветската атака край Харков е изтощаването на така и така оскъдните украински запаси и изтеглянето им от други сектори на фронта, в това число в Донецка област.

Както сподели Буданов, намирането на свежи запаси за украинските въоръжени сили е доста мъчно. " В момента всичките ни войски са или тук, или в Часов Яр ", споделя Буданов. Часов Яр е стратегически значим град в Донецка област, сред Авдеевка и Бахмут, към който съветските войски се пробват да настъпят през последните месеци.

" Използвахме всичко, което имаме. За страдание нямаме останали запаси ", сподели Буданов.

Той допусна, че през идващите няколко дни украинските сили ще съумеят да стабилизират фронта край Харков, а настъплението на съветската войска ще продължи към три до четири дни. След това обаче съветските военни могат да стартират нова атака - към този момент в Сумска област, счита Буданов.

Украински публични представители споделиха, че Русия също струпва войски покрай границата със Сумска област, написа NYT.

Според Буданов една от дилемите на Русия е да всее суматоха в района.

" Нашата задача в този момент е да стабилизираме фронта и по-късно да стартираме да ги изтласкваме през границата ", сподели Буданов пред New York Times.

Според началника на Главното разследващо ръководство украинските резервисти към този момент са помогнали " отчасти да бъдат нарушени проектите " на съветската войска.
ТЕМА преди 2 часа 637 преди 13 часа 1461 преди 1 ден 1831
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР