“Нито аз, нито Асен Василев сме от хората, на които

...
“Нито аз, нито Асен Василев сме от хората, на които
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ако някой ми нарежда по телефона, ще се върна в частния сектор

“Нито аз, нито Асен Василев сме от хората, на които някой може да звънне по телефона и да каже какво да правим”, съобщи министърът на стопанската система Кирил Петков, който беше посетител в предаването “Делници” с водещ Николай Колев.

Петков беше безапелационен, че в случай че това не се случи, той ще се върне в частния бранш и ще продължи да развива бизнеса си.

Гостът описа и за прочувственото си прекарване по време на задачата за спасяването на алпиниста Боян Петров, който загуби живота си при нанагорнище на следващия осемхилядник.

“Най-важните фактори за вложения не включват парите, които страната дава”, съобщи министърът на стопанската система Кирил Петков, който беше посетител в предаването “Делници” с водещ Николай Колев.

Петков изясни, че в случай че желаеме да притеглим вложители, то следва да работим по линията на добавената стойност. “Знам рецептата за излизане от рецесията на българските компании, само че тя не е доста лесна”, посочи още министърът на стопанската система.

Гостът изясни, че би трябвало се съсредоточим върху компаниите с експортен капацитет. “Това министерство би трябвало да бъде министерство на стопанската система и на иновациите”, изясни още Петков.

Служебният министър беше безапелационен, че няма такова нещо като дребна корупция. Той посочи, че или има нулева корупция, или безконтролна такава.

“Държавата няма пари, тя единствено взема парите на хората и им сменя предназначението”, съобщи министърът на стопанската система Кирил Петков, който беше посетител в предаването “Делници” с водещ Николай Колев.

Петков беше безапелационен, че всяко държавно управление следва единствено да преразпределя средствата на данъкоплатците.

Гостът описа за първите си стъпки след завършването си на университета “Харвард”. По думите му, първият си план приключва на 27 години със средства от Съединени американски щати. Следва втори и трети бизнес, като последният, обвързван с пробиотици, е този, с който се е занимавал преди да заеме поста на длъжностен министър.

“Не виждам логичност да се строят държавни здания в “София Тех Парк”, съобщи министърът на стопанската система Кирил Петков, който беше посетител в предаването “Делници” с водещ Николай Колев.

Министърът на стопанската система изясни, че огромният му проблем с тази компания е обвързван с това, че тя не взе участие в публични поръчки.

Петков показа в предаването “Делници” за следващ път, че президентът Румен Радев нито един път не му се е обадил по време на мандата му на длъжностен министър, с цел да му каже какво да направи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР