Nissan Motor е спрял производството си в Русия за първото

...
Nissan Motor е спрял производството си в Русия за първото
Коментари Харесай

Nissan спира производството си в Русия за шест месеца

Nissan Motor е спрял производството си в Русия за първото полугодие на финансовата си година, почнала на 1 април.

Това заяви генералният шеф на японския автомобилостроител Макото Учида, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Учида е декларирал на годишното общо заседание на групата, че тази обстановка може да стане по-тежка и да продължи по-дълго поради спора в Украйна, посочи представител на компанията.

Служителите са били известени и Nissan ще продължи да следи обстановката.

Nissan спря краткотрайно производството си в Русия през март, както и износа си за тази страна след съветската инвазия в Украйна. Логистичните усложнения бяха засилени от западните наказания против Москва.

На вчерашното съвещание на общото заседание Nissan отхвърли предлагането на един от вложителите Renault, притежаващ 43 на 100 от капитала на японската група, да бъде избран за компания майка на Nissan, което съгласно закона ще наложи да бъде оповестено съглашение от преди 23 години, описващо в детайлности комерсиалния и финансовия съюз на двата автомобилостроителя.

Според вложителя тази информация би разрешила на акционерите да управляват и да оказват помощ за салдото на обединяването.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР