Nissan GT-R се подготвя за смяна на поколението. Според японския

...
Nissan GT-R се подготвя за смяна на поколението. Според японския
Коментари Харесай

Подробности за новото поколение Nissan GT-R

Nissan GT-R се приготвя за промяна на поколението. Според японския портал Bestcarweb това ще се случи в края на 2022 година, само че моделът няма да получи нито нова платформа, нито нов мотор. По непотвърдена информация, единствената значима иновация ще бъде електрическа надстройка под формата на запалител генератор. С други думи, идващият GT-R ще бъде мек хибрид.

Смяната на поколението няма да донесе обилни промени в Nissan GT-R. Според неофициалните известия идващият състезателен автомобил ще резервира сегашната си архитектура, оформлението с два задвижващи вала и даже 3.8-литровия V6 мотор. Независимо от това, GT-R R36 би трябвало да бъде по-икономичен и вероятно по-бърз, за което ще способства въпросният запалител генератор, обвързван с 48-волтова литиево-йонна батерия.

Според японските медии поколението R36 няма да " живее " дълго. Поради идното стягане на екологичните стандарти в Япония, производството му ще продължи единствено до края на 2024 година. След това моделът или ще бъде отстранен от продуктовата линия до идването на по-добри времена, или ще бъде сменен с кардинално нов модел, който евентуално ще е с хибриден или с напълно електрически силов тракт.

Ще напомним, че актуалният GT-R е оборудван с мотор с мощ 570 конски сили, а версията Nismo разполага с мощност от 600 конски сили. Освен това има и „ хардкор “ версия, обозначена като GT-R50, създадена в количество от 50 екземпляра. Тази спортна кола е оборудвана с елемент с мощ 720 конски сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР