Нищо повече от хулиганство. Така в интервю за ФАКТИ проф.

...
Нищо повече от хулиганство. Така в интервю за ФАКТИ проф.
Коментари Харесай

Проф. Красимир Калинов за ФАКТИ: Възраждане е една от партиите, които са опасни за националната ни сигурност

" Нищо повече от безчинство ". Така в изявление за ФАКТИ проф. Красимир Калинов окачестви вчерашния митинг на партия " Възраждане " и други сходни на тях организации против зеления документ.

Провелият се пред Народното събрание в София митинг ще се запомни с това, че огромна част от протестиращите бяха докарани с рейсове от други градове в страната - нещо, което правеха някогашните ръководещи от ГЕРБ, с цел да конфронтират своите хора против недоволното от тях гражданско общество, с опита за навлизане в Народното събрание и най към този момент с комичното изявление на една от протестиращите дами, която не се показа, само че сподели, че е учила 6 години биология и знае, че: " Това не са никакви ваксини, това са пробни коктейли, които вкарват във вас чип и неща, които ще разрушат вашата независимост. Ще бъдете ръководени посредством 5G системи, тъй че никой да не се имунизира "

А ето и целия коментар на проф. Калинов - математик и социолог, за случилото се през вчерашния ден:

" Според мен може да се разсъждава в две посоки. Едното направление са тези, които проведоха митинга - въпросните политици. Другото посоки са тези, които участваха в него. Първото направление, т.е. тези, които го проведоха - политиците от тази партийка, те са демагози и кариеристи, които просто желаят да употребяват едни други хора, с цел да съумеят. А второто направление са хората, които не са политици, само че вземат участие в митинга. Тяхното е незнание ", сподели социологът, а по-късно добави: " Аз явно не съм последовател на тази партия, само че съм осведомен с програмата ѝ. Според мен това са хора, които би трябвало да бъдат конституционно неразрешени ".

" Аз цялостен живот работя в региона на опазването на здравето и медицината. Математик съм по обучение, само че се занимавам с така наречен клинични изпитвания, т.е. това е относителен разбор на действието на разнообразни препарати, където, несъмнено, медицината е мощно застъпена, само че статистиката и математиката не са по-малко застъпени. В Европа, в Щатите, в Япония, изобщо в целия свят организациите, които утвърждават стартирането на даден препарат на пазара, едно от главните неща, които би трябвало да се пазят - това е статистическият разбор на данните. Зад гърба си имам най-малко четири-пет клинични изпитвания на препарати за CoV вирус, и то най-различни по всички кътчета на света.

Да рискуваш здравето и живота си, живота на децата, да не вярваш на медицината и да наричаш една субстанция " пробна "... Не го разбирам, а и просто не е правилно. С РНК ваксини се работи отпреди, въпреки и не тъкмо по отношение на тази пандемия, само че по отношение на раковите болести, както и със основаването на ваксини за други болести. РНК имунизациите са доста от дълго време известни в медицината, те са потвърдено работещи и целият механизъм е явен. Да ги наричаш " пробна течност " или е връх на демагогията, или е връх на незнание ", разяснява проф. Красимир Калинов.

" В обстановката, в която сме, правото на индивида не може да надделее над това на обществото. Става въпрос за здраве и когато има такива пандемии, свободата на личността няма по какъв начин да не бъде лимитирана ", означи той, като по-късно направи удивително съпоставяне: " Много ясно се повтаря това, което Елин Пелин в неговия роман " Напаст божия " е описвал. Той разказва по какъв начин селото " пламнало " от незнайна болест и се оказало, че водата в кладенеца е инфектирана. Старите и простите хора не вярвали, само че младежите затворили кладенеца и епидемията завършила. Днес в България виждаме същата народопсихология, повторена след съвсем 100 години ".

Провокирани от сравнението му, от ФАКТИ попитахме социолога на какво се дължи това незнание у някои български хора, а той ни отговори по следния метод:

" В едно оскъдно общество тези тайни теории са доста мощно застъпени. Когато едно общество е в крах, постоянно се появяват врачки, гадатели, " мислители ", на които народът има вяра. Причините са липса на обучение, неприятен живот, слаба стопанска система. Иван Хаджийски доста добре го е описал в своята книга " Бит и психика на нашия народ " и за жалост това, което той написа преди толкоз доста, важи с цялостна мощ и през днешния ден - незнание, съмнение, което е изграждано десетки години. Говорим за съмнение в формалните органи, в държавното управление. Българинът не има вяра на страната, той смята, че това не е неговата страна и прави на инат на нея. Отказът за имунизация съгласно мен е 1:1 с това, което става по пътищата на България. А точно: неспазване на законите, неспазване на разпоредбите, игнориране на правото на другия и така нататък ".

А на въпроса ни, можем ли да допускаме, че акциите на " Възраждане ", най-голямата измежду които беше през вчерашния ден, целят отклонение на публичното внимание от значимите тематики - да вземем за пример битката с корупцията в България, проф. Калинов отговори по този начин:

" Не бих го изключил. Познавайки косвено тези хора, които стоят отпред на " Възраждане ", аз си задавам въпроса, на който към този момент не мога да отговоря, кой стои зад тях. Това, което става, не е тяхна концепция, не е тяхно деяние. Някой управлява тези неща и ги насочва какво да вършат и значимият въпрос е - кой ".

На финала на диалога ни със социолога и математик проф. Красимир Калинов нямаше по какъв начин да не го попитаме дали партия " Възраждане " е рискова за публичното здраве, а респективно на това и за националната сигурност на България.

" Очевидно. Те прокарват незнайно чии ползи, само че не български. И да, съгласно мен те са една от партиите, които са рискови за националната ни сигурност, както и за здравето на обществото, което е детайл от националната сигурност. Това е една партия, за която доста би трябвало да се замислим дали има място под слънцето в България ", отговори в умозаключение той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР