Никой в Европа не брои българските футболисти и треньори за

...
Никой в Европа не брои българските футболисти и треньори за
Коментари Харесай

В Европа не броят за живи българските футболисти и треньори

Никой в Европа не брои българските футболисти и треньори за живи, по тази причина те няма по какъв начин да се котират добре зад граница. Констатацията е на Георги Захариев, създател на мениджърската организация " Кампиония ". В студио " Дерби " мениджърът, който работи главно в Китай, Италия, Англия, Македония, Германия, Австрия и Катар, се спря и на главните аргументи за това трагично състояние.

" Казвам ви почтено, че българските футболисти и треньори не ги броят за живи. Това е истината! И дори не става дума единствено за Европа - предложил съм имена в Китай, а оттова питат кои са ни футболистите и какви са им опциите. Въобще не се котират - съобщи Захариев. - У нас подрастващите са подготвени да " скатаят " всеки метър тичане, всяка минута от тренировката. А би трябвало самоинициативност. В " Бенфика " да вземем за пример всяко дете от футболната школа работи по самостоятелна стратегия. Влизаш в столовата - всяко дете има своя кутия с протеин, магнезий, витамини, не им се дава нищо със захар, единствено плодове. Наличието на дублиращи тимове се подценява в България, работи се на парче. "

Мениджърът даде и други образци за работа с подрастващите футболисти, посредством които те добиват и тактически умения. 

" В Холандия експерти учат футболистите на " сканинг " - да сканираш, да виждаш правилно футболния терен. Във Футболната асоциация на Англия лекции чете представител на Google, който им изяснява по какъв начин да употребяват информацията. Бях на лекция на Жан-Пиер Папен - ставаше дума за казуса с изчезналия уличен футбол - разказа Захариев. - Знам случаи у нас, когато треньори, в школата на " Левски " да вземем за пример, карат футболистите да играят второто полувреме единствено с ляв крайник. " Марек " при децата имаше загуби с по 0:10 и нагоре. Ниското движение в родния футбол, приказвам и за Първа лига, е заложено още от най-долните набори. Трябва методика, би трябвало да оказва помощ БФС. "

Захариев даде статистика, че 95% от трениращите деца не стават след това футболисти, което е международна наклонност.

" За да си измежду 5-те % съумели, би трябвало да не вървиш по нощни заведения, да не ядеш пържени картофи, да не хващаш наргилето в бара. Кристиано Роналдо не е имал методист, стоял е до късно във фитнеса в общежитието до стадиона на " Спортинг ". Даже са го гонили оттова, тъй като е ставало късно, след 23 ч. ", даде образец мениджърът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР