„Никой по никакъв повод не ни налага решения, свързани с

...
„Никой по никакъв повод не ни налага решения, свързани с
Коментари Харесай

Янев: Ще има разговори дали американски сили да участват в българската батальонна бойна група

„ Никой по никакъв мотив не ни постанова решения, свързани с нашата сигурност. В съюзен формат решенията се взимат след съвещания и с консенсус, като всяка една страна членка показва своята суверенна национална позиция ". Това съобщи министърът на защитата Стефан Янев при откриването през днешния ден на Годишната конференция на началника на защитата, представен от Нова телевизия.

Темата на двудневния конгрес тази година е " Адаптиране на структурата на въоръжените сили, планирането, подготовката и потреблението им към условията на концепцията на НАТО за въздържане и защита в Евроатлантическата зона ".

„ България е суверенна страна и всички решения за предприемане на съответни дейности в региона на защитата се вземат от българското държавно управление и Народното събрание ", сподели Янев.

По думите му районът, в който живеем е изправен пред една от най-сериозните военно-политически рецесии от края на Студената война.

„ Това предизвикателство изисква от нас да реагираме съответно и да действаме самоуверено, уверено и националноотговорно, уточни Янев. Той напомни, че в рамките за засилените съвещания с НАТО и съдружниците в последните дни няколко пъти е коментирал решенията на държавното управление, свързани със усилването на сдържащия защитителен капацитет на Източния фланг на Алианса и нашия принос към него. Министър Янев съобщи, че за него като политик и общественик главната движеща мощ, мотивираща неговите решения, е отбрана на националната сигурност и на българските национални ползи.

„ Батальони имаме доста, а батальонна бойна група в този момент сътворяваме. Когато приказваме за дефицити, не приказваме за нещо, което може да бъде основано за 2 дни, приказваме за дефицити от позиция на стандартите на НАТО, условията в съюзна среда. В състава на батальонната бойна група би трябвало да има артилерия с диаметър какъвто ние нямаме. Това е един от детайлите, за който ще бъде направено питане и този недостиг да бъде напълнен. С американските представители ще беседваме по необятен кръг от тематики в границите на стратегическото партньорство сред двете страни. Вероятно ще имаме връзка по тематиката дали американски сили могат да вземат участие в състава на българската батальонна бойна група. Това е естествен диалог, само че решенията ще се вземат след диалози на друго равнище. ", изясни Янев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР