„Николай Събев, който е собственик на най-голямата фирма за пощенски

...
„Николай Събев, който е собственик на най-голямата фирма за пощенски
Коментари Харесай

EUREPORTER: Как собственик на фирма за пощенски и куриерски услуги стана министър на транспорта и съобщенията в България?

„ Николай Събев, който е притежател на най-голямата компания за пощенски и куриерски услуги в България стана министър на превоза и връзките в новото българско държавно управление. Неговата компания „ Еконт “ е най-големият съперник на държавната компания „ Български пощи “. Тя от своя страна е под управлението точно на Министерството на превоз и освен, че министърът на превоза и връзките е неин принципал, само че и има 100 процентов директен надзор върху работата на пощенската работа на страната. “ Така стартира публикацията на брюкселският уебсайт eureporter.

Изданието добавя, че тези обстоятелства съгласно адвокати слагат новия министър в крещят спор на ползи и питат чии ползи ще пази Събев - на националната пощенска работа или на своята лична компания? Освен това напомнят и остарялата българска сентенция „ все едно да пуснеш лисица в кокошарника “.

Еureporter напомня и за рекордните дарения, които Събев направи по време на предизборната акция на „ Продължаваме Промяната “, като акцентират, че те стават факт, откакто в народен ефир Кирил Петков декларира, че точно русенецът ще е неговата номинация за министър на превоза и известията.

„ Първото подаяние в размер на 100 000 лева (50 000 €) беше направено безусловно дни откакто един от водачите на партията и сегашен министър председател Кирил Петков разгласи обществено по малкия екран, че Събев е номинацията на партията за министър на превоза и известията. Второто подаяние от 210 000 лева (105 000 €) още веднъж беше направено дни откакто Събев беше номиниран за предстоящ министър от Кирил Петков. “, написа брюкселският уебсайт.

Изданието акцентира, че последното подаяние на Събев се е трансформирало в „ най-голямото подаяние в историята на България правено по време на политическа предизборна акция “, а точно тези дейности провокират основателни подозрения дали Николай Събев е купил министерския си пост посредством даренията към партията, която е учредена от премиера Кирил Петков и финансовия министър Асен Василев.

Еureporter в резюме написа и част от биографията на Николай Събев - приключил Военноморска академия във Варна и УНСС в София. Професионалната му кариера в частния бранш стартира през 1993 година, а преди този момент е бил търговски шеф в Държавно дружество „ Българско речно корабоплаване”. Съавтор е на учебник.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР