Никола Цолов ще стане първият български пилот, който се състезава

...
Никола Цолов ще стане първият български пилот, който се състезава
Коментари Харесай

Никола Цолов стартира в петък сезона си във Формула 3

Никола Цолов ще стане първият български водач, който се състезава във Формула 3, на следващия ден по време на свободната подготовка на пистата " Сахир " в Бахрейн.

Формула 3 ще подгрява този сезон международния шампионат във Формула 1 на 10 от пистите, където върви борбата за международната купа и първите две надпревари са в събота и неделя.

Никола Цолов (ART Grand Prix) стигна до Формула 3 след купата в испанската Формула 4 през миналия сезон и записа впечатляващо показване на предсезонните проби, които също бяха в Бахрейн.

" Уверен съм, че успяхме да се подготвим добре с отбора за началото на сезона. При симулациите на спортно движение сме в Топ 10 в класирането, което е окуражаващо. По време на тестванията работехме повече върху къси серии обиколки с нови гуми, с цел да се приготвя по-добре за квалификациите, които ме чакат. Мисля, че постигнахме напредък в тази тенденция. " Сахир " е писта, която износва съществено гумите, тъй че борбата през уикенда ще бъде доста забавна ", съобщи преди началото на сезона Никола Цолов.

Програмата на българина започва на следващия ден в 9.55 часа българско време с единствената свободна подготовка за уикенда, а в 15.00 часа стартира квалификацията. В събота в 11.15 часа започва спринтовото съревнование, в неделя главната конкуренция е от 10.50 часа българско време.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР