Никога с ГЕРБ. Никога с ДПС. Никога с псевдопатриотите. Ние

...
Никога с ГЕРБ. Никога с ДПС. Никога с псевдопатриотите. Ние
Коментари Харесай

Манолова: Никога с ГЕРБ и ДПС, подкрепяме ветото на Радев

Никога с ГЕРБ. Никога с Движение за права и свободи. Никога с псевдопатриотите. Ние нямаме да беседваме с обединения без ясна позиция по тематиката. Това сподели ръководителят на " Изправи се.БГ " Мая Манолова във видео, оповестено във Facebook профила ѝ.

" Всички участници в изборите да излязат и да кажат. Да не се окаже, че хората гласоподават за смяна, а получават ГЕРБ и Движение за права и свободи ", сподели още водачът на гражданската платформа.

Мая Манолова поддържа ветото, което президентът наложи върху препоръчаните промени в Наказателно-процесуалния кодекс, съобщи Фрогнюз. Промените бяха импортирани от ГЕРБ, а с тях се вкарва фигурата на специфичен прокурор, който да може да проверява обвинител №1 и неговите заместници.

“Тези промени са подигравка, мимикрия, прахуляк в очите на хората. Това не е правосъдната промяна, която чакат българските жители. Никой прокурор, определен от този Висш правосъден съвет, може да е самостоятелен и да компенсира неналичието на надзор над основния прокурор”, уточни Манолова.

“Тези текстове не дават отговор на упованията на Съвета на Европа, нито на Венецианската комисия, нито на хората за промяна в прокуратурата. В последните дни от мандата ръководещите да не вършат значими законодателни промени, с цел да не се излагат. Венецианската комисия три пъти им сподели, че фигурата, която проверява основния прокурор, би трябвало да е самостоятелна и не може да е от прокурорските среди”, уточни още Манолова.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР