Никога не знаем какво да очакваме от креативния директор на

...
Никога не знаем какво да очакваме от креативния директор на
Коментари Харесай

100 години Gucci – една необикновена изложба на Алесандро Микеле

Никога не знаем какво да чакаме от изобретателния шеф на Gucci и малко откакто неотдавна Алесандро Микеле показа, с която бе маркирана 100-годишнината на италианската марка, той продължава празнуването със завладяваща галерия във Флоренция, която беше открита преди дни. Тя носи името Gucci Garden Archetypes , а Микеле употребява концепцията за архетипа като истинска форма, невъзможна за пресъздаване сама по себе си, с цел да покаже знакови моменти от акциите си, откогато е част от фамилията на Gucci.

От Токио до Лос Анджелис през мислени музеи и берлински клубове, изложбата ни потапя в лишената от ограничавания философия на дизайнера и неговите музи от света на музиката, изкуството, поп културата и пътуванията. „ Влюбен съм в това, което прави Алесандро, защото той продължава да ме изненадва “, споделя изпълнителният шеф Марко Бизари.



Самият Микеле дефинира изложбата като „ детска площадка от страсти “, повеждайки феновете през разнообразни лабиринти и кинематографични съоръжения, с цел да покаже за следващ път необузданото си въображение. Изложбата се развива посредством поредност от завладяващи визии, проектирани от дизайнерското студио Archivio Personale посредством потреблението на авангардни технологии и новаторски интериорен дизайн. Достъпът до изложбата е през контролна зала, покрита с екрани, върху които се движат изображенията в действително време. След което се разкриват тематични пространства и коридори, които демонстрират 15 от най-емблематичните акции на марката. Вдъхновената от стая е флорален парадайс, до момента в който акцията Pre-Fall 2017 въодушевява апаратура, която основава завладяващото чувство, че сте на дансинг за едно със самите танцьори.



За акцията есен/зима 2018 пък е основана стая, изпълнена с хиляди пеперуди във витрините, стотици часовници с кукувица, цветни перуки и маратонки. Докато акцията пролет/лято 2016 е показна посредством пресъздаване на атмосферата на банята на нощен клуб в Берлин от 80-те години, който в прилежащата стая се трансформира в модернистична вила, която припомня за круизната сбирка от 2020.



„ Последните шест години и половина бяха нещо като психоаналитично пътешестване “, споделя Алесандро Микеле. „ Беше като да дълбая надълбоко, като че ли трябваше да проучвам марката задълбочено, само че без носталгия, тъй като в основата й постоянно има този миг на непредвидена жизнеспособност, който я прави още по-вълшебна. “

Обича да споделя истории, да пътува времето, само че и да се задържа тук и в този момент, в сегашното. „ Не имам вяра в модата, която приказва за бъдещето, като или Пако Рабан “, споделя дизайнерът.

„ За мен модата споделя точния миг, през който прекосяваме. Съдържа семената на бъдещето, само че сегашното е единственото допустимо бъдеще, което познаваме. “



И защото в този момент ни е малко по-трудно да стигнем до Флоренция, макар че ограниченията последователно се разпускат, от Gucci ще се погрижат изложбата да бъде показана и онлайн –от през днешния ден в продължение на две седмици на платформата Roblox или на , тъй че допустимо повече хора да могат да я прегледат и да се допрян до невероятния свят на Алесандро Микеле. 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР