Никога не пропускам да напиша нещо за най-престижните кинофестивали в

...
Никога не пропускам да напиша нещо за най-престижните кинофестивали в
Коментари Харесай

Кои са най-големите победители на кинофестивала във Венеция?

Никога не пропущам да напиша нещо за най-престижните кинофестивали в света, тъй като ги проследявам скрупульозно и доста прецизно. Отмина този във Венеция (с ръководител на журито Сам Мендес). Кой завоюва?

 

" Златен Лъв " / Golden Lion:

Не съм огромен обожател на " новото филипинско кино ". Лав Диаз напълно скоро завоюва премия в Берлин с осемчасов филм(!), а в този момент с четиричасов(!) победи във Венеция! Историята е за жена, която излиза от пандиза след 30 години, излежала присъда за закононарушение, което не е направила. Започва да търси някогашния си ухажор, с цел да му отмъсти, и изчезналото си дете. Екранизация на роман на Лев Толстой ( " Бог вижда истината, само че скоро няма да я каже " ), който нито помня, нито намирам...

 

Голяма премия на журито/ Grand Jury Prize:

Том Форд ме завоюва вечно с превъзходния си дебют (с Колин Фърт). Вторият опит на стилния гуру е за галеристка (Ейми Адамс), която получава от някогашния си брачен партньор (Джейк Джиленхол) черновата на новия му разказ с молба за мнение. Тя е потресена и ужасена, тъй като възприема прочетеното като тормоз и скрита опасност (открива цитати от общото им минало). А там (романът е със заглавие " Хищници в мрака " ) се споделя за мъж, чиято фамилна отмора се изражда в цялостен с принуждение призрачен сън.

 

Специална премия на журито/ Special Jury Prize:

Режисьорката Ana Lily Amirpour от ирански генезис плени всички с първия си филм за " зомбита " -. А тук ни сервира антиутопична любовна история сред канибали в пустинята, почитатели на фетиш...

 

" Сребърен лъв " за най-хубав режисьор/ Silver Lion/ Best Direction:
Амат Ескаланте за ;Андрей Кончаловский за 

Амат Ескаланте ми е обичан (много е покрай Рейгадас, чийто помощник и възпитаник е бил), имам постове и за, и за. Тук присъщото му брутално натуралистично принуждение (например поливане на мъжки гениталии с бензин и запалването им) е смесено с... фантастика! Млада жена живее с мъжа си, който спи скрито с брат ѝ (иначе е демонстративен хомофоб). Братът пък е здравна сестра, оказва помощ на жена след захапване от куче, която за признателност го взима със себе си на странствуване в провинцията. На сутринта той се разсънва в канавка без мемоари. Всъщност там върлува извънземно (след конфликт на неговия метеорит със Земята) с фалически пипала, което отключва половите диви и невъздържани пориви на близките туземци. Явен откъс от Жулавски () и изцяло откачена история.

Във кино лентата на Андрей Кончаловский  Олга е съветска белогвардейка, участник във Френската опозиция. Арестуват я при хайка за евреи, разпитва я колаборационистът Жюл, който се влюбва в нея, само че таман преди да ѝ помогне, е погубен от Съпротивата. Героинята попада в концентрационен лагер и там завързва интимна връзка (тип ) с есесовеца Хелмут. Виждайки наближаващия край, той я кара да емигрира с него в Южна Америка. Тя отхвърля, макар че това най-вероятно ще ѝ коства живота. Толкова е " сапунено ", че най-вероятно ще е хубаво.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР