Никъде другаде в света не съществува българската поговорка „Целувай си

...
Никъде другаде в света не съществува българската поговорка „Целувай си
Коментари Харесай

Психотерапевтът Мадлен Алгафари: Поговорка „Целувай детето си само когато спи“ има единствено в България

Никъде другаде в света не съществува българската сентенция „Целувай си детето, единствено когато спи“. Проблемите в българското семейство сигурно не се дължат единствено на парите, а и за липса на разговор, на съзряване. Ще ми се да обобщя, без да изисквам за статистика – има една поляризация. Това съобщи психотерапевтът Мадлен Алгафари по  във връзка с двойното ликвидиране на жена и невръстно дете от страна на бащата, опитал несполучливо след това да се самоубие.

За килъра тя допусна: „Със сигурност тези хора имат липса на обич, на внимание. Със сигурност става дума за пораснало дете, което е търпяло някакво страдалчество. За да е толкоз смутена ценностната ти система, с цел да не е преди всичко човешкият живот, и да си кадърен на експанзия, садизъм, в ранното му детство има някаква родителска непросветеност, принуждение, инциденти“, проучва Мадлен Алгафари.

„Никой не се ражда с патологиите си. Хора с такава ревнивост не си дават сметка, по тази причина и не търсят помощ. По-тъжното е, че когато дами потърсят терапевт, те и при терапевта се страхуват“, показа опита си Мадлен Алгафари.

„В случая тъжното е, че хора, които се държат по този метод, карат близките да се опасяват. И поради този боязън те не смеят да реагират, да подадат тъжба, тъй като се усещат застрашени. И тогава някой стига до дъно и убива“, установи тя.

Мадлен Алгафари разяснява и таксиметровия водач, отказал да вземе детето, което след това татко му простреля. „Със сигурност сходен вид държание приказва за доста ниска духовна просветеност. Да подкрепиш близък си, тъй като в случай че един орган в тялото ни страда, страда цялото тяло. Когато живееш в чувство за изолираност, злото може да съществува. Макар и да имаш персонална история с доста ограничавания и обществена олигофрения, постоянно имаш късмет в някой стадий от живота да ти се случи“, посочи тя.

За жал, уточни Мадлен Алгафари, към момента в доста български фамилии господства насилието и багра. „Както има извънредно лимитирани хора с доста ниска форма на осъзнатост – да знаеш какво е вярното, да нямаш криви гледни точки. Все още има такава маса фамилии, в които към момента се бие, в които насилието е нормален метод на образование – което значи, че тези родители не са по-силни от детето си“, уточни психотерапевтът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР