Ник Кирьос получи глоба от 113 хиляди щатски долара заради

...
Ник Кирьос получи глоба от 113 хиляди щатски долара заради
Коментари Харесай

Солена глоба за Ник Кирьос след простащините му в Синсинати

Ник Кирьос получи санкция от 113 хиляди щатски $ поради неспортсменско държание в мача си от втори кръг в Синсинати против Карен Хачанов. Новината заяви кореспондентът на BBC за Western & Southern Open Ръсел Фулър в своя акаунт в „ Twitter “, а след това бе доказана от Tennis Channel.

Breaking:

Nick Kyrgios fined $113,000 dollars following his second round loss in Cincinnati.#CincyTennis pic.twitter.com/zfhVwkbURK
— Tennis Channel (@TennisChannel) August 15, 2019
Австралиецът влезе в спор със съдията на стола Фъргъс Мърфи и сподели още цяла плеяда от спорни дейности, поради което е осъден от ATP по пет разнообразни параграфа за нарушаване на етикета, измежду които санкции за словесна засегнатост, за очевидно непочтено държание и за самоволно овакантяване на корта.

Освен това от асоциацията ще прегледат още нарушавания на Кирьос и в случай че те са наказуеми, може да последва спомагателна санкция или даже прекъсване на спортните права.

Ник Кирьос още веднъж накара всички да приказват за него, само че не поради невероятния тенис, който безспорно демонстрира на корта, а поради споровете, които провокира. Австралиецът още веднъж се оказа в епицентъра на спорни дейности във втория кръг в Синсинати, където загуби от Карен Хачанов след поврат – 7-6(3) 6-7(4) 2-6.

Nick Kyrgios fined $113 000 for 5 separate examples of unsportsmanlike conduct, 1 of verbal abuse, an audible obscenity and for leaving the court unauthorised during last night’s match with Karen Khachanov.
— Russell Fuller (@russellcfuller) August 15, 2019
Двубоят обаче се трансформира в доста повече от борба сред двама тенисисти на корта. Кирьос влезе в вербален спор със съдията на стола Фъргъс Мърфи, намеси името на Рафаел Надал като доказателство, че не бави играта, счупи две ракети, на няколко пъти обиди рефера, а най-после плю в посока към стола му.

Причината за целия спор стана присъждане на съдията, който в края на втория сет предизвести австралиеца за бавене на времето при сервис. Оттам нататък 24-годишният тенисист отправяше остри рецензии към Мърфи в почивките сред геймовете.

„ Казваш ми, че Рафа играе толкоз бързо във всеки сервис гейм? Това е занимателно, дребосъче, занимателно е. Рафа не играе този спорт. В какъв спорт се състезава? Това не е тенис, нали? Искам да играя спорта, който и той играе “, обърна се Кирьос към Мърфи.

Един от най-противоречивите моменти в мача се случи при започване на третия сет, когато австралиецът изиска отмора, с цел да отиде до тоалетната. Макар съдията да не му разреши, той стана и потегли към тунела с две ракети в ръка. Камерите уловиха момента, в който Кирьос ги чупи в коридора сред съблекалните, а по-късно се върна с тях на корта.

„ Най-лошият рефер в историята “, продължи Кирьос към Мърфи, откакто се върна на корта. „ Най-лошият рефер в тази игра. Всеки път, в който играя, той прави нещо неуместно, всякога “.

" Absolute rubbish...Disgrace. "

Nick Kyrgios is fired up again after a time violation.

Cincinnati Masters live on ESPN. pic.twitter.com/jWLnvasdZQ
— ESPN Australia & NZ (@ESPNAusNZ) August 15, 2019
Ник Кирьос получи солена санкция за държанието си на шампионата в Куинс в през юни, а част от нея пристигна поради спор точно с Фъргъс Мърфи. От АТР публично оповестиха, че австралиецът е осъден със 17,500 $ поради всички прегрешения в шампионата The Fever-Tree Championships.

Накрая на мача против Хачанов, когато австралиецът трябваше да поздрави съдията, той употребява още обидни думи към него и плю в посока към стола му.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР