Ние виждаме нашата роля като гаранти на управлението. Настояването за

...
Ние виждаме нашата роля като гаранти на управлението. Настояването за
Коментари Харесай

Иванов: Заради нас е забавянето на коалиционното споразумение

Ние виждаме нашата роля като гаранти на ръководството. Настояването за оптимално бързо напредване към Шенген, Еврозоната и НАТО са значими за нас. Така Христо Иванов изясни някои опасения за назначенията в бранш Сигурност, които Атанас Атанасов разгласи пред президента Радев. 

Иванов призна, че закъснението за подписването на съдружното съглашение е поради Демократична България, само че го изясни с софтуерни спънки. Не търсете нечиста сделка, сподели той след консултацията при президента.

Имаше среща през вчерашния ден в централата на Демократична България, обсъждахме рамката на съдружното съглашение, имаме софтуерни спънки, сподели той. Това е изцяло естествена среща, тъй като те оферират чернова за съглашение и ние би трябвало да го обсъдим. Имена по отношение на другите политически обединения - аз даже не ги знам, цялостната картина за мен я няма. Разбираме изключителната трудност, в която е страната. За нас е значимо да има болшинство отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи. Фокусираме се на двустранния вектор на диалози сред нас и Политическа партия, оставяме първата политическа мощ да се контракти с останалите. В последна сметка би трябвало да дадем огромен заем на доверие на мандатоносителя, тъй като другояче няма да има ръководство, сподели Иванов. 

Кога ще има държавно управление - зависи от доста фактори. Ние в сряда вечерта би трябвало да сме завършили с нашите процеси, сподели Иванов. По думите му, настоящето болшинство няма да е задоволително, когато с 2/3 се трансформират структури в правосъдната власт. Кой е позходящ за разговор - те ще решат, сподели още той. По думите му, оповестените съкращения в администрацията не го изненадват. Предстои влизане в стопански напредък, ще се търсят хора с трудови навичи, поддържаме мандатоносителя, сподели още ръководителят на Демократична България.

Има риск при сформиране на държавно управление да се получи партийна феодализация на обособените министерства, желаеме гаранция в съдружното съглашение това да не се случи, съобщи Атанас Атанасов. По отношение на бранш Сигурност - той е извънредно значимо звено и би трябвало да има салда. Бяха заменени всички шефове на службите, това трябваше да се случи. Но има риск да се получи напрежение с новото правителсдтво. Някои от назначенията бяха удачни, други - не. Всички би трябвало да иамт доверие на службите. Очертава се новите министри на вътрешните работи и защитата да са служебните министри. Бойко Рашков има качества, потвърдил е, че е твърдоглав. Не е въпрос за Бойко Рашков. Секторът е комплициран, би трябвало да има съгласуваност. Секторът по сигурността към Министерски съвет е неглижиран, той би трябвало да влезе в своята функционалност и да координира, а не всеки да взема решение самичък.

На въпрос дали Стефан Янев ще е министърът на защитата, Атанасов сподели, че е схванал от медиите. Подписването на съдружно съглашение е по искане на Демократична България, добави още Атанасов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР