Ние твърдим с основание, че санкциите, които бяха наложени по

...
Ние твърдим с основание, че санкциите, които бяха наложени по
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Санкциите по „Магнитски“ на Пеевски са напълно несъстоятелни

Ние твърдим с съображение, че глобите, които бяха наложени по закона „ Магнитски “ на Делян Пеевски и съществуващият български „ черен лист “, са изцяло несъстоятелни, съобщи Илхан Кючюк, евродепутат от Движение за права и свободи и съпредседател на АЛДЕ.

„ На първо място това излезе от редицата писмени отговори на българското държавно управление, в които се споделя, че Делян Пеевски не се е занимавал с паспорти, не е купувал и не е продавал българско поданство “, изясни Кючюк.

„ Второто неуместно обвиняване беше, че Делян Пеевски по време на своята политическа кариера като депутат от Движение за права и свободи, се е занимавал с политическа поддръжка. По формулировка политическите сили оказват политическа поддръжка “, добави евродепутатът.

Другото ни подозрение идва от това, че близки хора от кръга „ Капитал “ няколко дни преди формалното обявяване на глобите, сподели, че чакат благи новини от Съединени американски щати, уточни Илхан Кючюк.

Според него кръгът „ Капитал “ е доста авторитетен през три инструмента. „ Огромен кръг от български медии препечатват техни политически тези, като въз основата на това основават паралелна действителност. През годините овладяха и неправителствените организации и показват битката за права и свободи и демократични полезности като техни тези. Те не вземат участие на избори, само че имат своите министри. Бойко Борисов сподели, че в първия си кабинет е имал шестима министри от този кръг “, изясни евродепутатът от Движение за права и свободи.

„ Съединени американски щати са наш стратегически сътрудник, Движение за права и свободи е платило висока цена още от времето на комунизма, доктор Ахмед Доган е получил голямо самопризнание от Департамента на Съединени американски щати, че е стабилизиращ фактор освен в българския политически живот, само че и на Балканите “, добави той.

За идните президентски избори Румен Радев няма да получи поддръжка от Движение за права и свободи, безапелационен беше Илхан Кючюк. „ Ние дадохме нашата поддръжка той да стане президент преди 5 години, в този момент ще създадем всички политически старания в границите на опциите на Движение за права и свободи, той да не бъде наш претендент и имаме нашите причини. Той не е обединител на нацията, провали се в усилието да събере обществения капитал на страната. Оказа се, че президентът има основна роля в спешни обстановки, само че не отговори на нашите упования “, уточни съпредседателят на АЛДЕ.

Според Кючюк алтернативата е надпартийна политическа фигура, обединител, лице, което схваща проблемите на българското общество. Според него това, че имаме политическа рецесия, значително се дължи на Румен Радев.

„ Много е мъчно да кажа кого ще поддържа Движение за права и свободи, без да сме видели всички претенденти за президент “, съобщи Кючюк, само че не отхвърли опцията да поддържат ГЕРБ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР