Ние трябва да градим отношения с Русия такава, каквато е.

...
Ние трябва да градим отношения с Русия такава, каквато е.
Коментари Харесай

Вигенин посочи как трябва да градим отношенията си с Русия

Ние би трябвало да градим връзки с Русия такава, каквато е. Това съобщи Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия в студиото на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

„ Трябва да се опитаме да свалим тона на страстите и да стъпим върху прагматичните решения “, уточни той. По думите му Русия не се пробва целеустремено да основава настроения към себе си в България. „ И нашият, и съветският народ са прочувствени нации. Да си приказваме по този метод – няма да се получи “, счита Вигенин.

Политикът разяснява и провокативния статус на Таско Ерменков , който взриви обществените мрежи през вчерашния ден. „ Статусите стават вести. Това си е неговото мнение “, съобщи Вигенин. Според него няма потребност от крайности сред русофили и русофоби.

„ Да се опитаме да намерим златната среда, с цел да градим по-добри връзки “, разяснява още Вигенин. Според него сякаш не сме спрели да се разделяме. „ Ние би трябвало на първо място да гледаме през призмата на българския интерес, а той изключва крайностите. Трябва да се търсят балансите “, уточни Вигенин.

По мотив обвиняването на Тереза Мей, че Русия е отговорна за отравянето на Сергей Скрипал той счита, че Европейски Съюз се солидализира с Англия. „ Но би трябвало да забележим нюанса в позицията, изразена от външните министри “, уточни Вигенин. Според него до този миг няма никакви твърди доказателства, че Русия стои в отравянето на някогашния разузнавач и неговата щерка.

„ По-скоро наподобява като политическа акция. Така е избрала Англия да подходи към този случай “, разяснява Вигенин. Относно изявлението на турския президент Реджед Ердоган той счита, че би трябвало да бъдем по-строги към такива реакции. „ Един президент би трябвало да може да управлява своите страсти. Повтарянето на сходни тези основава страхове “, заключи политикът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР