Ние сме здравното заведение, което обслужва всички охраняеми плажове в

...
Ние сме здравното заведение, което обслужва всички охраняеми плажове в
Коментари Харесай

10 медицински екипа ще отговарят за плажовете на Варна и курортите

" Ние сме здравното заведение, което обслужва всички охраняеми плажове в област Варна. Нямаме проблем с медицинския личен състав. Наскоро пристигнаха 17 нови души и те бяха подготвени в МУ-Варна за оказване на помощ при водни произшествия ". Това съобщи шефът на ДКЦ 1 " Св. Клементина “-Варна доктор Иван Иванов пред NOVA NEWS във връзка осигуреността с медицински личен състав на Северното Черноморие при започване на летния туристически сезон.

По думите му екипите ще се състоят от 10 лекари, 35 медицински сестри и двама фелдшери. Подсигурени са и още два екипа с коли за спешна помощ при потребност. " С 3 коли за спешна помощ разполагат Варна, курортите " Св. Константин и Елена " и " Златни пясъци ", изясни доктор Иванов. Той добави, че връзката сред спасители и медици би трябвало да е доста близка, с цел да се реагира в точния момент.

" Услугата е безвъзмездна, оказваме помощ на всички. При по-леки произшествия Спешна помощ поема пациентите, а при по-тежки – наш екип съпровожда пациента до Университетската болница “, сподели още доктор Иванов.

Той посъветва всички плажуващи да съблюдават сигнализацията – да не влизат в морето на червен байрак и да не се къпят на неохраняеми зони. Работното време на медицинските екипи е от 8 до 18 часа през целия туристически сезон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР