Ние сме това, което ядем. Всеки от нас е чувал

...
Ние сме това, което ядем. Всеки от нас е чувал
Коментари Харесай

Мъчи ви постоянен вълчи глад? Ето как да го преборите

Ние сме това, което ядем. Всеки от нас е чувал тази фраза неведнъж – най-често под формата на опит за мотивиращо обръщение от обичаните ни спортни гурута с съвършени тела и съвършени диети, които и ние се стремим да реализираме.

На пръв взор методът на живот, който те водят, наподобява изпълним. Рано или късно обаче всеки се сблъсква с проблем, който забавя напредъка ни и кара задачите ни да наподобяват все по-далечни – вълчият апетит.

Истината е, че храната в действителност е от значително значение. Особено значимо е да избираме здравословни артикули, да консумираме повече плодове, зеленчуци и здравословни мазнини.

Понякога обаче прекаляваме с храната – даже когато съумяваме да вършим верният избор и да се храним потребно. Добрата вест – непреодолимият апетит може да бъде преборен с няколко елементарни промени в метода ви на живот.

Яжте постоянно

Няма по какъв начин да контролирате възприятието си за вълчи апетит, до момента в който пропускате главно или междинно хранене. Дори и да съумеете да намалите приема на храна за ден-два, тази тактика няма по какъв начин да успее в дълготраен проект. Ако желаете да отслабнете или се пробвате да поддържате форма, просто яжте постоянно! Парадоксално, само че факт. Причините са чисто физиологични.

 Яжте постоянно

След банкет на храна или при апетит тялото ни отделя съответни хормони. Именно те ни карат да следваме сходен модел на държание. С постоянното хранене ще поддържаме равнищата на кръвна захар уравновесени, което автоматизирано ще понижи възприятието за непрекъснат апетит. Храненето на дребни, само че постоянни порции ще обезпечи и равно количество сила през целия ден, а по този метод тялото ни ще усвоява потребните субстанции по-успешно.

Не забравяйте зеленчуците

Този съвет наподобява прекомерно явен, само че постоянно остава на назад във времето. Не е задоволително да приемате половин домат или няколко резена краставица като гарнитура към главното меню.

Ако желаете да не преяждате и изключително да не прекалявате с калориите, наблегнете на по-големи порции зеленчуци. Те са по едно и също време засищащи, потребни и нискокалорични. Съдържат и доста фибри, които ще ви държат сити дълго.

Яжте постепенно

 Яжте постепенно

Колкото и да ви е мъчно, пробвайте, тъй като работи. Хранете се на по-малки хапки и дъвчете по-бавно. Причината още веднъж е физиологична. Мозъкът ви се нуждае от към 10 минути, с цел да получи сигнал от стомаха, че тялото ни към този момент е решето. Ако се храните бързо, сигналът ще доближи едвам сега, в който към този момент сте съществено прекалили.

Пийте повече течности

Най-добрият избор са водата и чаят. Причината – в тези течности няма калории. Те ни поддържат хидратирани и основават възприятие за задоволеност. И още – в случай че не одобряваме задоволително течности, рискуваме дехидратация. Тя освен е нездравословна за целия организъм, а и обърква мозъка, карайки го да изпраща сигнали, че усещаме вълчи апетит, когато в действителност сме жадни.

Наспете се

 Спете повече

Сънят е от значително значение за верния метаболизъм. Неконтролируемото възприятие на апетит може да се дължи на хормонални обърквания и внезапни пикове или спадове в равнищата на кръвна захар.

Това положение е нездравословно за организма ни, тъй като кара инсулиновите ни депа да се изчерпват, което с времето води до инсулинова устойчивост, а по-късно – до диабет.

Сънят също способства за комплициране в тези метаболитни процеси. Липсата му ще води до сходни внезапни пикове и спадове, което ще ни кара да огладняваме извънредно доста.

Липсата на сила е спомагателен фактор – тялото ни опита да компенсира изгубения сън с калории, които най-често идват и от въглехидратите. Погрижете се за хубостта и за здравето си и си осигурете непрестанен 8-часов сън всяка вечер.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР