Ние сме институционална партия. Ние искаме Кирил Петков да се

...
Ние сме институционална партия. Ние искаме Кирил Петков да се
Коментари Харесай

Йордан Цонев разкри кого готвят за шеф на БНБ

Ние сме институционална партия. Ние желаеме Кирил Петков да се държи като министър председател, с който да се гордеем. 

Това съобщи зам. ръководителят на Движение за права и свободи Йордан Цонев пред БТВ. Той разяснява престрелките с властта от последната седмица.

" Когато Петков пристигна при ДПС на банките в Народното събрание, Делян Пеевски го попита: " Защо отхвърлихте нашите оферти за инспекции за златните паспорти? "  Петков сподели - ще проверим всичко, ще проверим и КТБ. Премиерът обеща, че всички инспекции ще бъдат осъществени. Господин Пеевски му сподели - ОК, направете ги.

Последните няколко пповерки против Делян Пеевски бяха осъществени от тази власт и те демонстрираха, че няма нищо - и по " Пандора пепърс ", и от Национална агенция за приходите, и от ДАНС ", напомни Йордан Цонев. 

Той разкри и за какво Движение за права и свободи е поставило в дневния ред тематиката за " златните паспорти ".

" Прочетохме разбор, че издаването на капиталово поданство от България ще пречи за премахането на визите от Съединени американски щати. Тогава ние от Движение за права и свободи взехме решение да внесем законопроект. Поискахме да се запише като изискване всички издадени капиталови паспорти да бъдат тествани до един. 

Сагата получи ново развиване тази седмица. Министърът на правораздаването сподели, че всичките капиталови планове са издавани от една адвокатска адвокатска фирма, за която споделиха, че е близка до Движение за права и свободи. Ние незабавно поисхаме инспекции, излязоха и изявления в избрани медии.

Излезе притежателят на адвокатската адвокатска фирма и сподели, че няма нищо общо с Делян Пеевски, в противен случай, водил е каузи против него ", изясни Цонев. 

Стана ясно че и шефът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова е работила в тази адвокатска фирма

ЦЗонев отхвърли твърдениягта, че  има схема за издаване на златни паспорти отпред с Делян Пеевски. 

" Когато е въведена тази скица през 2012 година Движение за права и свободи е поискало да не бъде одобряван този проектозакон. Четин Казак се е противопоставил.

За законопроекта от 2020 година, когато ГЕРБ предизвикват анулацията на този законопроект, тогава ние променихме порочния път, по който се издават. Там са подписите на цялата краткотрайна анкетна комисия, която се сътвори за инспекция на случаи, разказани от задграничния щемпел във Франция. Но не за вложения, а за генезис ", сподели Цонев.

Цацаров и шефът на ДАНС ги срещнали с порочния механизъм, признат през 2012 година, който включвал пазаруване на ценни бумаги с заем от банка, 

" Поискахме да се срещнем със законодателството в други 7 страни - те бяха утежнили процедурите. Тогава и ние взехме решение да утежним нашето законодателство. От тогава нито един паспорт не е публикуван. Но нашите американски и европейски сътрудници ни споделиха - ние не желаеме такива пправила. Този механизъм пречи за отпадане на визите. Ние реагираме на сигуацията. Няма нищо неприятно в това, което сме създали ", уточни Цонев.

И добави, че и  останалите 4 страни отстраниха капиталовото гражданствно.

" Срамно е, че човек като Прокопиев не знае, че може да заведе гражданско дело без да си смъкваме имунитета. Друго срамно е, че човек, който управлява министри през медиите си, да споделя, че ние направляваме през медиите. През годините съм прочел такива неща за мен, които се оказаха безусловно невярни. Едно " извинявай " не чух. Политикът би трябвало да знае, че е обществена персона, би трябвало да носи на клюки и в никакъв случай не би трябвало да съди эурналист. 

Ако описът на Петков е правил по медии - Пеевски е в него. Той е обект на доста следствия. Ако описът е юридически по Google, наред с името на Пеевски излиза и името на Прокопиев. Петков сподели - описът е от 19, ние го дадохме на основния прокурор, който е 20-тият. Ако бяхте поставили и прокопиев, щеше да се получи играта 21, сподели Цонев.

Ако ще се вършат данъчни инспекции, такива може да назначи единствено териториалният данъчен шеф - не шефът на Национална агенция за приходите, не финансовият министър. Не може Асен Василев да споделя - Аз разпоретих данъчна инспекция. Трябва да се съблюдават разпоредбите. Прокуратурата да му обясдни на Асен Василев, че си е превишил правата. 

Кой да е над основния прокурор - цялата прокуратура, която е на по-висше равнище, ще управлява по-нисшите равнища. Главният прокурор няма да има право да изземва каузи и да ги дава на други. С нашето предложение той няма да участва 

Изземват му се функционалностите, които го вършат всесилен - той няма да може да надзирава този развой, нито да кадрува. Него ще могат да го проверяват. Този, който го проверява, ще има имунитет. Като завърши следствието, ще може назначен във Върховен касационен съд, окето е най-0висшата служба за магистратите.

Дадохме закона на всички парламентарни групи, само че нямаме одстатъчно подписи, с цел да го внесем. Но и ще го публикуваме. 

Искахме да покажем на институциите в Европейска комисия, че в България се приготвят значими промени в правосэдето. 

В Европа Движение за права и свободи има страховит престиж. Там няма койт да ни рисува негативен облик.

Илхан Кючюк е вицепрезидент на АЛДЕ, определен с най-вече гласове. 

Няма случай за импортиран закон в правосъдната власт, с който основният прокурор да се регистрира през Народно събрание, който Движение за права и свободи да не е подкрепило. Сега ние предлагаме, тъй като ръководещите нямат парламентарно болшинство, само че с Движение за права и свободи имат. Ще дадем гласовете си за тези промени. Досега нямаше с кого да го създадем. В подмяна не желаеме нищо. 

Всичко, което ние сме предложиил, в случай че и те предложат - и решим, че е добре за промяната, ще го подкрепим. Смяната на персони някъде може да е нужна. Но не може да стане промяна, в случай че не променим Конституцията. 

Искаме това болшинство да остане на власт, само че да ръководи по този начин, както е дало обещание. Засега не се случва нищо от това, което е дало обещание, а единствено гаф след гаж. Страната ни има потребност от промени във всички браншове, има потребност да имлезе от рецесията.

В Бюджета Движение за права и свободи ще предложи ограничения против инфлационните проблеми, по-адекватни ограничения за бизнеса.

Кабиентът може да бъде подкрепян единствено в случай че прави нвещата, окито би трябвало да прави - и за корупцията и за правосъдна режорма, само че в случай че е съответна. Не може единствено да стане със промяна на основния прокурор, а с съответна промяна. Към оммента няма разговор в Народното събрание. 

Кой ще е онвият шех на Българска народна банка - в събота от източник от управляващатна коалиция разбрах, че готвят Илиян Михов - професор от Сингапур.

Същият човек 2009 година Борисов искаше да го предлага за вицепреимер. Той изрече тогава нещо за валутния ръб - че курсът на лв. би трябвало да се промени. Да ни пази бог, тъй като това е единственото устойчиво, което ни остана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР