Ние ще дадем на редовния кабинет четири отворени процедури по

...
Ние ще дадем на редовния кабинет четири отворени процедури по
Коментари Харесай

Служебните завещават 5 млрд. лв. еврофондове на редовен кабинет

Ние ще дадем на постоянния кабинет четири отворени процедури по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) и утвърден запас по структурните фондове в размер на 5 милиарда лв.. Това заяви в Смолян министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

Той взе участие в мобилна приемна в Областната администрация, запознавайки представители на локалния бизнес с опциите за финансиране по европейски стратегии, ПВУ и други финансови принадлежности. Пари има и ще стигнат в точния момент до бизнеса, съобщи Пулев.
-->
По отворената първа процедура по Плана за резистентност са постъпили близо 2500 планови оферти на обща стойност към 1 милиард лв., осведоми министърът. Той добави, че в идващите седмици следва да се отвори и втора процедура по ПВУ  с финансова рамка от 30 млн. лв., отнасяща се за внедряване на IT решения.  Министър Пулев увери бизнеса, че ще се направи всичко допустимо до края на годината да се отворят трета и четвърта процедури по проекта. Общо 600 млн. лева запас единствено по линия на Министерството на нововъведенията и растежа посредством ПВУ ще стигне до най-уязвимия сегмент на българската стопанска система, съобщи Александър Пулев. Той акцентира, че министерството работи да се помогне в тази нелека обстановка на гръбнака на стопанската система – микро, дребните и междинните предприятия. Намираме се в условия на длъжностен кабинет, само че страната продължава да работи,  хората не би трябвало да бъдат заложници на политическата обстановка в страната,  работим в цялостна готовност, оттатък всевъзможни политически тези и партийни линии, сподели министърът на нововъведенията.

Пред представителите на смолянския бизнес Александър Пулев уточни, че се работи по утвърждението на 2 стратегии от структурните фондове с общ бюджет 5 милиарда лв.. Първата от тези стратегии към този момент е в Брюксел за утвърждение.

Правим всичко допустимо да вдигнем профила на IT промишлеността, да не сме единствено типичното аутсорсинг място, а да се популяризираме като хора с нужната експертиза, да вършим артикули с добавена стойност. Това беше и посланието, което ние отправихме към интернационалните стратегически сътрудници, както и фокусът на полемиката в Абу Даби в подтекста на визитата, проведена през президентството, разяснява министър Пулев пред Българска телеграфна агенция по отношение на развиването на IT бранша в България. Според него страната ни се постанова се като дестинация с човешки капитал от най-голям диаметър. Фокусът е IT, защото от тази позиция имаме много история като обучение, ценз и водеща промишленост, счита министърът на нововъведенията. Той добави, че  се следи и друга наклонност, а точно български IT компании да се разрастват, да получават съперници освен в България и района. Придобивайки една сериозна маса, те да бъдат също водещ шеф, да бъдат бъдещите районни първенци, уточни Пулев.  Той акцентира, че фокусът би трябвало да бъде освен върху привличането на непознати вложители, а да се подкрепя локалният бизнес да пораства посредством придобивания, с цел да бъде по-голям фактор в района.

Относно Българската банка за развиване (ББР), министър Пулев съобщи, че се обмисля вид да се „ заздрави съставът на Надзорния съвет “ на банката. Министърът изясни, че се консултира  с специалисти в промишлеността, а има и лични хрумвания да се прибавят хора в Надзорния съвет на ББР. Александър Пулев добави, че неговата политика и визия за добра последователност е да се надгражда, а не да се разрушава.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР