Ние от ПП АБВ разбираме свободата на словото като възможност

...
Ние от ПП АБВ разбираме свободата на словото като възможност
Коментари Харесай

Позиция на ПП АБВ: Относно посегателството от страна на ЕК върху големия режисьор и носител на „Оскар“ Никита Михалков и върху свободата на словото

Ние от Политическа партия АБВ разбираме свободата на словото като опция на всеки жител да е разрешено да каже какво мисли по всеки въпрос, който вълнува обществото.

Също по този начин ние считаме, че свободата на словото, разбирана в този й смисъл, е неотменна част от демокрацията. Да, само че очевидно не всеки мисли по този начин.

В последните дни управлението на Европейски Съюз реши, че на съветския кинорежисьор Никита Михалков би трябвало да му се отнеме опцията да споделя това, което желае, тъй като той е много…проруски надъхан. С други думи, това, което споделя, е от изгода единствено на руснаците. Но през десетилетията, през които интензивно работи (само да напомним, че Никита Михалков, като артист и режисьор, е прочут от 1962 г.) неговият глас е бил чуван и почитан в доста страни по света с филмите „ Недовършена пиеса за механично пиано “, „ Обломов “, „ Пет вечери “, „ Роднини “, „ Без очевидци “ и доста други. Включително и в Съединени американски щати, където получава ОСКАР за кино лентата си „ Изпепелени от слънцето “. И в този момент на този режисьор му се лишават правата (да не изброяваме какво му се лишава, доста са забраните) да посещава и да приказва с хората, които живеят в границите на Европейски Съюз. Може би би трябвало да се забранят и филмите му – несъмнено по този начин ще стане.

Защо? Защото се оказва, че свободата на словото не е право на всеки жител на света, както ние си представяме, а привилегия единствено за тези, които дефинират какво значи „ независимост на словото “.

Дали не би трябвало да си зададем въпроса кой в действителност дефинира разпоредбите! И кой му е дал това право!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР