Ние от БЗНС сме възмутени от решението на софийската областна

...
Ние от БЗНС сме възмутени от решението на софийската областна
Коментари Харесай

БЗНС: Скандално е да ремонтират с държавни пари паметника на Съветската армия

" Ние от Български земеделски народен съюз сме възмутени от решението на софийската регионална администрация да задвижи процедура за приемане на 390 хиляди лева от държавния бюджет за ремонт на паметника на Съветската войска.

И до през днешния ден това е най-големият по размерите си монумент в столицата на европейска България. Според нас обаче това е скандално и позори цялата българска нация! ".

Това оповестиха от земеделската партия на страницата си във Facebook. Ето и останалата част от ревюто:

" Още през 1993 година Столичният общински съвет е взел решение за демонтирането на този монумент, което не е анулирано. Ако служебното държавно управление на Румен Радев се заеме с ремонта и възобновяване на паметника на позора, това освен ще е явен знак за погазването на уреденото по парламентарен ред локално самоуправление, само че и ще покаже, че държавното управление не преглежда България като суверенна страна!

Трябва ли да припомняме, че Съветският съюз подкрепя нацистка Германия с скъпи първични материали и горива, които ѝ разрешават да завладее огромна част от Европа? Че след хитлеристкото настъпление в Съветския съюз, до момента в който се водят борбите при Москва, Сталинград и Курск, Съюз на съветските социалистически републики поддържа дипломатически връзки с България. Че по това време в София властта се поема от държавно управление на изявени антинацисти, които за разлика от Българска комунистическа партия още през февруари 1941 година са се противопоставяли на всевъзможен тип съдействие с Хитлер, само че когато това държавно управление извежда страната ни от Тристранния пакт, Сталин ни афишира война? Че въпреки България да афишира война на нацистка Германия и да е подготвена да извърши всички претенции на Москва, Съветският съюз отхвърля да подписа помирение и Червената войска вероломно нахлува в страната ни?

В този смисъл Червената войска (както се е наричала тогава) е агресор – тя не е и не може да се одобри за избавител. Затова и не е правдиво да се твърди, че българският народ е увековечил своята „ признателност “ към нея в монумент! Ето за какво ние от Български земеделски народен съюз изрично се противопоставяме на заделянето на държавни средства за ремонт на този срамен монумент! "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР