Ние нямаме споделена история. Имаме обща история. Това заявява премиерът

...
Ние нямаме споделена история. Имаме обща история. Това заявява премиерът
Коментари Харесай

Зоран Заев: България не е фашизъм, България е приятел

„ Ние нямаме споделена история. Имаме обща история. ” Това декларира министър председателят на Северна Македония Зоран Заев в изявление пред организация БГНЕС.

„ Гоце Делчев е бунтовник и за българите, и за македонците, който се е борил за свободата на Македония и Одринско. Наследихме време, което не беше в интерес на другарството сред нас. Югославия ни разделяше. Ако не признаем слабостите на историята, не можем да градим бъдещето. Трябва да създадем позитивна атмосфера за младежите, с цел да употребяват това минало като трамплин за по-добро бъдеще през интервала, който следва ”, споделя Заев.

„ България не е фашизъм, България е наш другар. Новите генерации не знаят цялата тази реалност, а тя би трябвало да ни сплотява. И в Северна Македония, и в България това въздейства на хората по един доста неправилен метод. Ако някой си разрешава да очерня България с ПР-публикации по света ще понесе отговорност. Това няма да го разреша. Държавата не взе участие в това ”, твърди министър председателят.

По думите му " дълбоката страна " е останала в управлявалата преди него ВМРО-ДПМНЕ. „ Изпълнението на Договора с България ще бъде закон. Република Северна Македония удостовери доверието си към България да пази небето ни. Имаше огромен напън от Турция и Италия. Но ние казахме: Извинете, първият ни комшия е България, по тази причина Гърция и България ще бъдат двете страни, които ще пазят небето ни ”, споделя Заев.

И дава обещание: „ Аз като началник на държавното управление поемам уговорката в името на целия македонски народ използването на Договора да бъде за образец. На първо място, тъй като по този начин ще послужвам най-добре на своя народ, само че, несъмнено, и на другарска България. Лично аз удостоверявам нашата позиция за цялостно опълчване на говора на омразата, който би трябвало да бъде преустановен неотложно. ”

Той увери, че деятелят от ВМРО-ДПМНЕ, който възпламени българското знаме, ще понесе отговорност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР