Ние непрекъснато сме близо до нашите кучета и понякога ни

...
Ние непрекъснато сме близо до нашите кучета и понякога ни
Коментари Харесай

3 храни, които могат да убият вашия домашен любимец

Ние непрестанно сме покрай нашите кучета и от време на време ни се желае да споделяме храната си с тях, вместо да им даваме кучешка храна. Важно е обаче да знаете, че единствено тъй като се наслаждавате на избран тип храна, не значи, че и кучето ви ще се любува на нея. Кучетата могат да бъдат повредени от редица известни храни за хора. Даването на човешка храна на домашния любим може да наподобява занимателно първоначално, само че има възможност храната да му навреди, или по -лошо, може даже да го убие.

Авокадото, суровите яйца, рибата и месото, чесънът и лукът, шоколадите, храни с непотребна сол, разнообразни типове ядки, стафиди, бекон, грозде, бонбони и кофеин, са нездравословни за кучетата по разнообразни способи.

1. Авокадо

Фунгициден токсин, наименуван персин, участва в плодовете, семената, кората и листата на авокадото. Това съединяване не е нездравословно за хората, само че е рисково за вашите кучета, когато се приема в огромни количества. Костилките от авокадо също съставляват заплаха от задушаване за вашите питомци. Дръжте ги надалеч и пригответе нещо прелестно и безвредно за вашия домакински любим.

2. Сурова риба, яйца и месо

Има доста несъгласия по този въпрос, защото доста ветеринари регистрират изгоди за здравето от прекосяването към диети със сурово месо. Някои считат, че храненето на кучета със сурово месо, риба и яйца способства за по-здрава четина и кожа, улеснява храносмилането и почиства зъбите.

Други ветеринари обаче предлагат готвенето на храната, с цел да убие всички бактерии и нездравословни паразити, които могат да разболеят кучето. Храненето на кучета със сурова храна има по-висок риск от заразяване с e.coli и салмонела. Кучетата с нарушена имунна система са изложени на по-висок риск от тези инфекции и защото е мъчно да се каже дали имат здрава имунна система, избягвайте да ги храните с неварена храна.

В суровите яйца някои ензими могат да причинят кожни болести. Суровата риба, въпреки това, може да носи нездравословни паразити. Суровата диета носи доста риск за вашето куче спрямо изгодите, заради което не се предлага.

3. Чесън и лук

Хората се радват на преимуществата на тези две хранителни съставки, макар че оставят ужасяващ мирис. Те обаче са неприятни за вашия любим. Те унищожават алените му кръвни кафези и могат да доведат до анемия. Когато се приема в дребни дози, може да няма доста щета, само че даването на огромни дози може да го токсини. Кучето може да прояви признаци като повръщане, уязвимост, зной и липса на интерес към храната. Просто запазете лука и чесъна за себе си и оставете кучето си надалеч от него.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР