Ние не поставихме държавата нито ден без газ, намерихме решение

...
Ние не поставихме държавата нито ден без газ, намерихме решение
Коментари Харесай

Терзийски: Служебното правителство да завърши документите за газовата връзка с Гърция

" Ние не поставихме страната нито ден без газ, намерихме решение дълготрайно за тази зима и е редно служебното държавно управление да поеме самодейността и да продължи с документалното довеждане докрай на Интерконектора с Гърция и да се обезпечат трасета на тези 7 карго кораба LNG ", добави някогашният народен представител. Това сподели в ефира на предаването „ Твоят ден” на NOVA NEWS Йордан Терзийски от Политическа партия.

Той изрази убеденост, че кабинетът, назначен от Румен Радев, ще продължи газовата диверсификация и огромна част от започнатите от тях политики по битката с корупцията и " борбата за „ Капитан Андреево”. „ Вярвам, че една последователност на служебното държавно управление би била в интерес на България”, уточни някогашният народен представител.

Той отговори и на въпроса, заложен в предаването от Любомир Каримански от Има Такъв Народ за какво се стачкува единствено против съветския газ в случай, че България доставя от Русия и петрол.

„ Аналогията не е напълно правилна. Ние не отхвърляме съветския газ или съветския петрол. Тук е въпросът, че би трябвало да се извършва договорът за съветския газ и българската страна е била правилна от самото начало. Плащано е два пъти след прекъсването на газа, парите са връщани. Продължаваха да се декларират количества, само че този контракт едностранно не се съблюдава от съветска страна. А що се отнася до нефта – там има дерогация, която сме поискали от Европейски Съюз. А дали това и по какъв начин рефлектира върху цялата цена – би трябвало да се заеме КЗК” - уточни Терзийски.

Той обаче напомни, че и при преработката на нефта се употребява газ и това усилва цената на крайния артикул.

Бившият народен представител разяснява и политическите тематики. " Всяка коалиция на кардинална или идейна основа би трябвало да се разиска на лидерско равнище, а не да се водят диалози под медиите. Ние би трябвало да намерим формула да можем да продължим започнатите от нас дела и политики. Аз съм сигурен, че с сътрудници като Демократична България и Българска социалистическа партия ще можем и в идващ парламент да работим взаимно, без значение дали сме се явили настрана на изборите”, сподели Терзийски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР