Ние инициирахме споразумение между партиите, защото ни се струва, че

...
Ние инициирахме споразумение между партиите, защото ни се струва, че
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Спрем ли корупцията и си събираме данъците резултатите ще са неузнаваеми

" Ние инициирахме съглашение сред партиите, тъй като ни се коства, че е значимо да се разберем с сътрудниците, с които мислим, че най-лесно можем да реализираме единодушие по отношение на съществени правила, по които ще редим обединението след изборите. Дали ще се стигне до това или не, следва да се види. Ние сме на масата. Ние като групировка на към този момент няколко седмици, само че много нови в това занятие, вършим ужасно доста неща по едно и също време и това изисква от нас 24-часово изпитание ", съобщи Даниел Лорер от " Продължаваме промяната " в студиото на " Денят ON AIR ".

Той загатна, че напълно скоро ще стигнат до предложения към ИБГНИ и " Демократична България ".

Според него преди всичко би трябвало да се спре корупцията.

" Няма друга спирачка пред България да се развива стремглаво напред по-голяма от корупционния капан, в който сме изпаднали. От България е откраднато толкоз доста през последните години, тъй че първата и най-важна крачка за нас е да спрем кражбите, да затворим кранчетата ", изясни Лорер.

По думите му втората и най-важна крачка, която би трябвало да се направи, е да се увеличи събираемостта на налозите и митата. И счита, че ще се генерира необикновен напредък у нас, в случай че тези две опори на стопанската система да не изтичат и да влизат.

" Дори това да е единственото нещо, което реализираме, резултатите след четири години ще бъдат неузнаваеми. Тук ще бъде едно друго място. Не пипаме налозите. За нас налозите в България са задоволителни и повишавайки събираемостта няма да имаме никакъв проблем с осъществяване на обществените ни задължения ", сподели още Даниел Лорел в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той акцентира, че българският гласоподавател доста добре схваща кое е опаковка и кое е наличие.

" Господин Василев и господин Петков, и екипите, които управляваха, демонстрираха в последните четири месеца какво могат да реализират. Опаковката занапред я градим сега. Може би сме единствената партия, която сподели първо наличие и по-късно някаква опаковка, която се гради сега ", съобщи той.

" Ние желаеме 121 честни депутата, с цел да можем да изпълним тази смяна. Това няма потребност да са наши депутати, това може да бъдат депутати от разнообразни партии, които изповядват нашите полезности. А точно честност, схващане за това, че в България обири не би трябвало да се случват. Ние сме подготвени да взаимодействаме с всички тях ", обърна внимание Лорер.

От " Продължаваме промяната " имат безапелационни критерии, които би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да се коалират с тях - обединения, които са взели участие в корупция, не могат да бъдат част от договарянията, до момента в който те самите не вземат ограничения вътрешно да се изчистят от това.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР