Ние имаме добри отношения с Македония, с македонския народ и

...
Ние имаме добри отношения с Македония, с македонския народ и
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия вече няма да бъде боксова круша

Ние имаме положителни връзки с Македония, с македонския народ и нямам нищо срещу политиката на Македония. Това съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич пред телевизия "Хепи ", разяснявайки неотдавнашното евакуиране на целия личен състав на посолството на Сърбия в Скопие, заяви МИА.

Вучич е подчертал, че почита македонския министър председател Зоран Заев и няма проблем с това, че Заев се е срещнал с водача на опозиционната Демократическа партия - Драган Шутановац.

Мен ме интересува каква ще бъде тяхната политка към Сърбия и за нас е значимо какво ще бъде тяхното мнение във връзка ЮНЕСКО, във връзка някои други въпроси, които са значими за Сърбия. Върху това ще градим реципрочни, откровени и положителни връзки с Македония, само че няма повече за никого да бъдем "боксова круша ", декларирал Вучич.

В телевизионното изявление той се спря и на спекулациите за задължения на Съединени американски щати в разговора Белград-Прищина.

"Ние приехме разговорът сред Белград и Прищина да се води в Брюксел, а може да се води където и да било под патронажа на Брюксел и това е обикновено, само че в случай че вкарват някои други играчи, тогава дайте да беседваме за това кой още би трябвало да влезе ", показал Вучич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР