17 май отбелязва годишнината от подписването на първата Международна телеграфна

...
17 май отбелязва годишнината от подписването на първата Международна телеграфна
Коментари Харесай

17 май – Световен ден на телекомуникациите и информационното общество

17 май отбелязва годишнината от подписването на първата Международна телеграфна спогодба и основаването на Международния съюз по далекосъобщенията. Целта на този ден е да способства за повишението на опциите, които оферират Интернет и други осведомителни и информационни технологии (ИКТ) на обществата и техните стопански системи, както и да се намерят способи за превъзмогване на цифровото разделяне.

Световният ден на далекосъобщенията се празнува всяка година на 17 май от 1969 година, по случай основаването на Международния съюз по далекосъобщенията и подписването на първата Международна телеграфна спогодба през 1865 година

През ноември 2005 година Световната среща на върха по въпросите на осведомителното общество прикани Общото заседание на Организация на обединените нации да разгласи 17 май като международен ден на осведомителното общество, с цел да се концентрира върху значимостта на ИКТ и необятния набор от въпроси, свързани с осведомителното общество. Общото заседание одобри резолюция (A / RES / 60/252) през март 2006, съгласно която Световният ден на осведомителното общество се чества всяка година на 17 май.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР