Хората в отбраната са най-ценният ни актив и основен компонент

...
Хората в отбраната са най-ценният ни актив и основен компонент
Коментари Харесай

Началникът на отбраната адм. Ефтимов: Хората в отбраната са най-ценният ни актив

„ Хората в защитата са най-ценният ни актив и главен съставен елемент от образуването на всяка военна дарба. Привличането и задържането на хората в защитата, посредством развиване на техните умения и подготовка, е сериозно значимо условие за постигането на всяка стратегическа цел в региона на сигурността и защитата “. Това съобщи през днешния ден, 6 юни, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в своето изявление на 17-ата годишна конференция на началниците на защитата от балканските страни. Тази година форумът се организира в Дурас, Албания, а главната му тематика е обвързвана с провокациите при привличането и задържането на младежите във въоръжените сили. В конференцията вземат участие и началниците на защитата на Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Република Северна Македония, Румъния, Сърбия, Турция и Черна гора.

Адмирал Ефтимов подчертава върху нуждата от провеждането на поредна политика за издигането на престижа на военната специалност. Той акцентира потребността от използването на съответни ограничения, ориентирани към мотивирането на хората в защитата. Началникът на защитата акцентира също значимостта за достъп до потреблението на нови технологии в стратегиите за военно образование, отговарящи на актуалните условия за водене на бойни дейности.

В рамките на конференцията адмирал Ефтимов организира двустранни срещи с началниците на защитата на Албания, Гърция, Румъния, Турция и Република Северна Македония. При диалозите бяха дискутирани въпроси, свързани с двустранното военно съдействие и районната сигурност от общ интерес за въоръжените сили на участващите страни.

Началникът на защитата сложи акцент върху ускореното създаване на кулоар №8. След прегледа на регламента на разширената трансевропейска транспортна мрежа (TENT-T), огромна част от кулоар №8 на прилежащите балкански страни е към този момент включена в TEN-T като част от новия европейски транспортен кулоар „ Западни Балкани – Източно Средиземноморие “. „ Бъдещото развиване на този инфраструктурен план има голямо значение за военната подвижност, бързата реакция при положение на рецесии и подкрепя икономическото развиване, мира и стабилността в района “, акцентира адмирал Ефтимов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР