Ние, долуподписаните членове на Делегацията на българските социалисти в Европейския

...
Ние, долуподписаните членове на Делегацията на българските социалисти в Европейския
Коментари Харесай

Четирима от БГ социалистите в ЕП осъдиха уволнението на журналисти от Дума |

Ние, долуподписаните членове на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, изричаме своята угриженост по отношение на неприемливото отношение на управлението на Българска социалистическа партия към вестник „ Дума “. Това декларират в своя позиция евродепутатите Петър Витанов, Елена Йончева, Иво Христов и Сергей Станишев. 



В текста им се споделя: 

Проблемът бе издигнат от публицистите в левия вестник с писмо от 2 декември, подписано от 30 индивида. В него те приказват за цензура, тормоз и опити, които унищожават вестника. Броени дни преди идния конгрес, управлението на Българска социалистическа партия в профил три от най-авторитетните пера на левия вестник: Велислава Дърева, Велиана Христова и Георги Георгиев - публицисти, които с позицията си от години основават образа на всекидневника. Велиана Христова е и ръководител на синдикалната организация в редакцията.

„ Дума “ запази духа и идеите на левицата в сложните времена на прехода. Вестникът на Продев постоянно е бил пример за почтена, ценностна журналистика. Вестник „ Дума “ в никакъв случай не е принадлежал на управлението, още по-малко на водача на Българска социалистическа партия, а на социалистите и левите хора в България. Досега никое управление на Българска социалистическа партия не е посягало на публицистичната независимост на публицистите в левия вестник. С тези си дейности то подрива дългогодишния пакт на доверие сред публицистите и читателите на „ Дума “.

Унизителното отношение, за което сигнализираха публицистите от левия вестник, съответствува и с унизителните изборни резултати на Българска социалистическа партия на последните три парламентарни вота. Със сигурност рецесията в „ Дума “ е детайл от общата рецесия в партията.

Ние, българските социалисти в Европейския парламент, показваме своята увереност, че „ Дума “ принадлежи на лява България и изричаме своята взаимност с огромното семейство на вестника, което включва сегашните и някогашните публицисти на изданието, както и правилните му читатели.

Петър Витанов
Елена Йончева
Иво Христов
Сергей Станишев 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР