Ние бяхме против България да изнася директно и безвъзмездно оръжие

...
Ние бяхме против България да изнася директно и безвъзмездно оръжие
Коментари Харесай

Иван Иванов: България не е изнасяла оръжие за Украйна

Ние бяхме срещу България да изнася непосредствено и безплатно оръжие за Украйна, подсети Иван Иванов от Българска социалистическа партия

" България не е изнасяла оръжие за Украйна, това оръжие е продадено ", съобщи пред Иван Иванов, който е член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

„ Страната ни има оръжейно-промишлен комплекс, който създава съответните муниции и оръжия, продавани на компаниите. Какво се случва с това оръжие е отговорност на самите компании. Ако този комплекс спре да създава много хора ще останат без работа “.

" Ние бяхме срещу България да изнася непосредствено и безплатно оръжие за Украйна, тъй като считаме, че това заплашва по някакъв метод националната ни сигурност ", подсети още той.

Вчера Националният съвет на Българска социалистическа партия поддържа настояването на Корнелия Нинова да бъде даден мандат за договаряния с всички партии в Народното събрание в търсене на болшинство за сформиране на държавно управление.

" Само 4 души се въздържаха или бяха срещу, 94 души показаха единодушие ", изясни Иванов.

„ Беше гласоподаване и тази точка мина без спор. Този съвет трябваше да се организира доста бързо, за няма рецензии, че се бави и се тупа топката “.

На вчерашното съвещания никой не е изразил мнение, че мандата би трябвало да бъде върнат, уточни Иванов. Той не пожела да разяснява какъв е статута на Кирил Добрев и Калоян Паргов сега, нито дали са дали своят вот на вчерашното съвещание.

Иванов изясни, че алените на процедура не слагат съвсем условия пред политическите сили, с цел да стартират диалозите.

„ Твърде евентуално е да има усложнения, само че дано да изчакаме тези диалози. И ГЕРБ, и Политическа партия направиха несполучливи опити за сформиране на държавно управление, тъй като поставяха бариери сред една или друга политическа мощ. Ако това продължава, страната е обречена на политическа рецесия. Ние подхождаме много прагматично и не слагаме тези бариери. Ако в този момент не се откри решение за излизане от политическата рецесия, тя ще се задълбочи “.

" Какво ще вършат ГЕРБ и Политическа партия е тяхна отговорност ", счита той.

„ Начинът, по който се държат ще предопредели значително развиването на политическите събития. Ако вътрешнопартийния нарцисизъм продължи, няма излаз от тази обстановка. Разчитаме на здравия разсъдък. Давам огромна заем на доверие на това, което следва да се случи “.

Иванов допуска, че още през днешния ден ще бъдат направени първите стъпки за реализиране на лидерска среща.

„ На нея би трябвало да се разиска дали ще има ръководство и под каква форма може да бъде то-експертно, политическо, смесено. Бюджет 2023, Шенген, Плана за възобновяване са тематики, които сплотяват всички политически сили. Ходът на диалозите ще дефинира точните планове на всяка партия. Нека всичко бъде на масата “.

От политическите сили зависи по кое време ще се организира лидерската среща, уточни още той.

„ Важно е да не се работи под напън и да не се слагат условия. Трябва да се пипа внимателно. “

" Щом Корнелия Нинова е декларирала, че няма да бъде претендента за министър-председател, явно ще бъде по този начин ", сподели той.

„ Ако беше противоположното, това би могло да откаже някои от политическите сили да се явят на договарянията “.

" Не бих споделил, че водим някаква война с президента ", съобщи Иванов. „ Да, прехвърчали са искри. Самият факт, че той връчи мандата на Българска социалистическа партия, може да значи, че нещата не са толкоз зле “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР