Нидерландският премиер Марк Рюте реагира остро срещу безредиците и насилието,

...
Нидерландският премиер Марк Рюте реагира остро срещу безредиците и насилието,
Коментари Харесай

Рюте: Няма да приема идиоти да прибягват до откровено насилие заради недоволство

Нидерландският министър председател Марк Рюте реагира остро против безредиците и насилието, в което прераснаха митингите срещу коронавирус ограниченията и назова участниците в размириците " идиоти ", съобщи Ройтерс.

" Това беше искрено принуждение, скрито под формата на митинг ", сподели Рюте в коментар за най-тежките вълнения от цялостното затваряне през януари, когато още веднъж имаше безредици. " В обществото ни има съществени безредици, тъй като към този момент много дълго време страдаме от ковид. Но в никакъв случай няма да приема идиоти да прибягват до искрено принуждение единствено тъй като са недоволни. "



През последните три нощи на принуждение, при едната от които в петък полиция стреля по участници в вълнения в Ротердам, бяха задържани над 100 души. След десетките арести предходните два дни, до момента в който младежи палеха и хвърляха камъни, през вчерашния ден бяха задържани 30 души.

Групи от хора, облечени в черно, замеряха полицейските бусове с камъни, а в Хага беше хвърлен камък по предното стъкло на кола за спешна помощ, пренасяща пациент към болница.

Насилието стартира в петък вечерта, след катo митинг против желанието на държавното управление да ограничи достъпа до публични места на неимунизираните, бързо прерасна в безредици.

Въпреки че на 13 ноември в Нидерландия беше натрапен непълен локдаун, през предходната седмица дневният брой на новозаразените доближи до най-високите си нива от началото на пандемията.

Това принуди нидерландските лечебни заведения да лимитират нормалната си активност и да упорстват пред управляващите да разширят даже още повече ограниченията, с цел да бъде обезпечен достъпът до здравните заведения на пациентите, нуждаещи се от незабавна здравна помощ.

" Този безсилен метод няма да предотврати рухването на системата ", съобщи през днешния ден нидерландската Асоциация на работещите в опазването на здравето. " Процентът на заразяване демонстрира, че сегашните ограничения надали имат резултат. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР