Нидерландският премиер Марк Рюте разкритикува остро три вечери на размирици

...
Нидерландският премиер Марк Рюте разкритикува остро три вечери на размирици
Коментари Харесай

Премиерът заклейми COVID-19 протестите като чисто насилие от идиоти

Нидерландският министър председател Марк Рюте разкритикува остро три вечери на безредици в страната поради ограниченията против COVID-19 като " чисто принуждение " от " идиоти " и се зарече да даде под съд виновните, съобщи " Франс прес ".

Размириците в няколко града в страната от петък насам " са чисто принуждение под маската на митинг ", настоя Рюте.

Той добави, че постоянно щял да пази правото на митинг, само че " в никакъв случай няма да приема, че идиоти употребяват чисто принуждение ", акцентира той пред ниделандските медии.

Размирниците палиха, унищожиха автобусни спирки и използваха тежки фойерверки.

Първоначално насилието стартира в Ротердам през нощта в петък, откакто митинг против рестриктивните мерки против ковид излезе отвън надзор, стигайки до улични конфликти и накара полицията да стреля по тълпата.

Четирима души са откарани в болница с огнестрелни рани.

Късно през вчерашния ден е имало офанзиви в Енсхеде в източната част на страната покрай немската граница и в Грьонинген, наред с други митинги.

Десетки младежи се събраха в центровете на градовете и нападнаха служители на реда с факли. В двата града беше издадена заповед за изключително състояние и се е намесило мобилно полицейско звено. Съобщава се за няколко ареста.

В Грьонинген полицейски елементи изтеглиха центъра на града след актове на принуждение. В града е разрушена и витрина.

Според известия на полицията имало е безредици и в Тилбург и Розендал в южната част на страната, като има информации и за арести.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР