Нидерландските власти активираха първата фаза от кризисния си енергиен план,

...
Нидерландските власти активираха първата фаза от кризисния си енергиен план,
Коментари Харесай

Нидерландия премахва ограниченията върху въглищата

Нидерландските управляващи задействаха първата фаза от спешния си енергиен проект, който планува унищожаване на рестриктивните мерки върху въглищните централи, оповестяват осведомителните организации.

Централите ще могат да работят на цялостна мощ, до момента в който досега максимумът беше 35 %.

Друга мярка е намаляването на добива от газовото находище в Грьонинген. Целта е опазване на газовите запаси предвид на решението на съветската компания " Газпром " да понижи доставките за Европа.
 Защо в Азия се построяват 600 нови въглищни централи, които ще работят на загуба?
Защо в Азия се построяват 600 нови въглищни централи, които ще работят на загуба?

Сметката ще се заплати от данъкоплатците — и от природата

Припомняме, че Германия също разгласи, че ще предприеме незабавни ограничения, с цел да подсигурява покриването на енергийните си потребности след спада на доставките на съветски газ, в това число увеличеното потребление на въглища.

От средата на август тази година страните от Европейския съюз ще спрат да внасят въглища от Русия, което значи, че ще би трябвало да намерят различни снабдители. Южна Африка към този момент се счита за един различен снабдител. Това е и петият по величина експортьор на въглища в света.

В интервала януари и май тази година към 40% повече въглища са били изнесени за Европа от южноафриканския въглищен терминал Richards Bay (RBCT), спрямо цялата 2021 година, съгласно Reuters. Сред страните, получили тези доставки Испания, Полша и Германия, както и Франция, която усили вноса си седем пъти спрямо миналата година.
 Южна Африка се трансформира в опция на Европа на съветските въглища
Петият максимален експортьор на въглища в света се трансформира в опция на Европа на съветските въглища

Като се има поради енергийната взаимозависимост на Европейски Съюз от Русия, решението на блока да спре вноса на въглища от страната, е смело
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР