Нидерландия следи внимателно напредъка в прилагането на върховенството на правото

...
Нидерландия следи внимателно напредъка в прилагането на върховенството на правото
Коментари Харесай

Нидерландия ни напомня за ВСС и борбата с корупцията, ако искаме в Шенген

Нидерландия следи деликатно напредъка в използването на върховенството на правото в България. Това стана ясно от телефонен диалог сред премиера Николай Денков и неговия нидерландски сътрудник Марк Рюте.

Нидерландското държавно управление е склонно да внесе още веднъж в Народното събрание на страната си въпроса за приемането на България в Шенген, когато София покаже още повече резултати по тази тематика.

Рюте похвали България за към този момент направените стъпки в вярната посока, изключително във връзка с.
 Австрия остава непреклонна - не желае България и Румъния в Шенген
Австрия остава непреклонна - не желае България и Румъния в Шенген

Виена отхвърли апела на Фон дер Лайен за разширение на безвизовата зона

Същевременно в отчет, показан през днешния ден пред депутатите в Хага, нидерландският кабинет обръща внимание на две рекомендации от за господство на правото у нас от 5 юли - за структурата и състава на Висшия правосъден съвет и на Инспектората към него, както и за предварителната защита и противодействието на корупцията.

От своя страна българският министър председател увери своя сътрудник, че през идната седмица се чака Народното събрание да одобри промени в Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, с които. До средата на октомври е планувано да бъдат гласувани на първо четене препоръчаните промени в Конституцията, отнасящи се до Висш съдебен съвет. След това България ще осведоми Европейска комисия и всички страни членки за постигнатия прогрес по рекомендациите във въпросния отчет.

Припомняме, в речта си за положението на Европейски Съюз през вчерашния ден ръководителят на Европейска комисия Урсула Фон дер Лайен се обърна към Нидерландия и Австрия по отношение на блокирането на България и Румъния и настоя: " Нека ги допуснем, без да се бавим повече! ".

Днес обаче заявявайки, че все още няма смисъл да се приказва за разширение на Шенген, защото има потребност от повече надзор, а не от по-малко.
 Мария Габриел чула мощен мотив от шефа на Европейска комисия за влизането ни в Шенген
Мария Габриел чула мощен мотив от шефа на Европейска комисия за влизането ни в Шенген

Вицепремиерът се надява страните от Европейски Съюз да се вслушат в апела на Фон дер Лайен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР