Нидерландия официално е поискала от Европейската комисия допълнителна мисия за

...
Нидерландия официално е поискала от Европейската комисия допълнителна мисия за
Коментари Харесай

Нидерландия иска допълнителна мисия от ЕК в България заради Шенген

Нидерландия публично е поискала от Европейската комисия спомагателна задача за определяне на обстоятелства в България, оповестиха за БНР от Комисията. Тя е обвързвана с ветото на кралството върху присъединението на страната ни към Шенгенското пространство, на което се опълчва и Австрия.

За настояването на тази задача преди повече от месец заяви министърът на миграцията на Нидерландия Ерик ван дер Бург, а по-късно и служебният министър председател Марк Рюте, който категорично акцентира, че чака от нея справедлив, а не " подсладен отчет " за върховенството на закона.

От Комисията обявиха за следващ път, че България и Румъния извършват условията за пълноправно участие в Шенген и изцяло го поддържат.

" Комисията ще продължи да оказва помощ за разговора сред засегнатите страни членки, с цел да подсигурява, че решение ще бъде взето допустимо най-бързо, в това число посредством образуване на задача за определяне на обстоятелства “, споделиха още оттова.

В сряда в Нидерландия предстоят предварителни парламентарни избори. Според изследванията любимец е партията " Нов обществен контракт ", ръководена от Питер Омтзихт. Тя е дясноцентристка и въпреки да е част от Европейската национална партия се опълчва на бъдещето разширение на Европейски Съюз. „ За Омтзихт целите са вътрешнополитически и надали може да очаквате позитивно решение за Шенген “, съобщи за " Хоризонт " евродепутатката София ин`т Велд от " Обнови Европа ".

Не е ясно каква ще бъде позицията на Християндемократическия зов, която, съгласно изследванията, е доста покрай " Нов обществен контракт ", сподели Йерун Ленарс, който е неин член и евродепутат от ЕНП. Нидерландските евродепутати от тази политическа група трансформираха позицията си и към този момент поддържат влизането на България. Но решението зависи от това какво ще реши партията в Нидерландия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР