Незрящо английско момченце прогледна, след като се научи да се

...
Незрящо английско момченце прогледна, след като се научи да се
Коментари Харесай

Незрящо дете прогледна с езика на делфините

Незрящо британско момченце " прогледна ", откакто се научи да се движи, употребявайки езика на делфините. Водните бозайници усещат мястото на заобикалящите ги обекти с помощта на сонарните сигнали, написа вестник " Дейли Телеграф ".

4-годишният Джейми Аспланд се е научил на делфинския език при американския гуру Даниел Киш. Той губи зрението си едвам едногодишен. В момента е президент на американската организация Световен достъп за незрящите и прилата техниката на делфините към хората.

Джейми издава високотонални цъкащи звуци, които се отблъскват в предметите в близост. Звукът отразява отдалечеността, формата и размера на обектите. По този метод детето на разум си чертае мислена карта на предметите, които го заобикалят. Благодарение на тези си качества дребният англичанин се движи свободно, без да се тормози от слепотата си и умее да заобикаля трудностите по пътя си.

Курсът на Джейми при Даниел Киш дал резултат още на третия сеанс. Детето почнало да се разхожда в парка единствено, без помощта на някой, който да го предизвиква в придвижването. Джейми даже заобиколил ограда, към която вървял целенасочено и по принцип би се блъснал.

" Делфинотерапията промени живота ни ", щастлива е 29-годишна майка на момчето Дебора.

В края на лечението Джейми ще може да усеща къде се намират постройките в радиус от 100 метра.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР