Независимо от негативното въздействие на пандемията, предизвикана от коронавируса, интересът

...
Независимо от негативното въздействие на пандемията, предизвикана от коронавируса, интересът
Коментари Харесай

До 3 млрд. EUR ще достигнат инвестициите в имоти

Независимо от отрицателното влияние на пандемията, провокирана от ковид, ползата към португалския пазар на недвижими парцели остава висок. Причината са ниските лихви по ипотечните заеми и високата финансова ликвидност. „ Жилищният бранш бързо ще се възвърне, незабавно откакто страните стартират да излизат от рецесията “, предвижда Франциско Орта е Коста, ръководещ шеф на консултантската компания CBRE за Португалия.

От друга страна, компанията признава, че въздействието на пандемията води до „ внезапен спад “ и ще ограничи бързината, с която нараства локалната стопанска система. Прогнозите сочат, че индикаторите на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията от 2019 година ще могат да бъдат още веднъж достигнати в края на 2022-ра.

В момента на стадий обработка и завършване са покупко-продажби с парцели на обща стойност 2 милиарда EUR. Прогнозите са, че ползата от страна на чужденци към португалския заможен пазар ще се усили. Консултантите са на мнение, че капиталовата опция на локалните купувачи също ще се усъвършенства.

Активността в офис сегмента ще остане постоянна, в логистичния и туристически бранш – ще се възвърне с бърза скорост, според от района, в който се намират парцелите. От CBRE разясняват, че „ най-вече парцелите от първичния пазар ще подсигуряват непоклатимост на пазара през настоящата година, макар че цените да могат леко да се намалят, изключително на вторичния пазар “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР