Независимо от бурното развитие на контрацепцията, прекъснатият полов акт (ППА)

...
Независимо от бурното развитие на контрацепцията, прекъснатият полов акт (ППА)
Коментари Харесай

Прекъснатият полов акт – за и против

Независимо от бурното развиване на контрацепцията, прекъснатият сексуален акт (ППА) остава най-практикуваният и обичан способ за предотвратяване от нежелана бременност. Още моята баба, която се омъжила на нежните 18 години, го получила като приближен съвет от своята майка. В тези години фактически това било единствената опция новобрачните да отсрочат появяването на децата, „ с цел да си поживеят малко ”. Но за какво, даже през днешния ден, пред множеството комфортни и ефикасни контрацептиви болшинството от нас избират да си пресечен удоволствието? Нека се опитаме да отговорим на този въпрос.

Дядовият способ: неоспоримите преимущества
Популярността на прекъснатият сексуален акт измежду двойките от всички възрасти се дължи на голям брой аргументи. Първата, несъмнено, е достъпността. В секса няма нищо по-хубаво от спонтанността и всеки е попадал в обстановка, когато нито има на разположение презерватив, нито воля да се спре. Единственият използван способ в подобен миг е прекъснатият сексуален акт.

Втората съществена причина е удоволствието. За страдание и при двата пола презервативът не способства за най-прекрасните чувства по време на фамилиарност. Сухотата, слабата сензитивност и загубата на ерекцията са чести последици от използването даже на най-тънките „ предпазители ”.

На трето място, е сигурността. Не във връзка с заболяванията излъчени по сексуален път, несъмнено, а на използването на лекарства. Колкото и съвременни, „ безвредни ” и нискодозирани да са актуалните противозачатъчни таблетки, продължителната им приложимост води до нараснал риск от някои ракови болести, добита тромбофилия, нарушаване на работата на яйчниците и хормонален дисбаланс. След време тези странични резултати постоянно затрудняват мечтаното зачеване. Освен това, с цел да се подбере верния медикамент е нужна консултация със експерт и стартирането на хормонални проучвания. А това изисква средства и отговорно отношение към здравето. Аналогична е и обстановката със спиралата. Дядовият способ е лишен от всички тези дефекти и това е неоспорим плюс.

На четвърто място, привлекателността на ППА се дължи на възприятието на надзор. Болшинството хора мъчно могат да си показват, по какъв начин работи хормоналната таблетка или спиралата. Разбира се, механизът е разказан в листовката, само че остава загадъчен и неосезаем. Докато прекъснатият сексуален акт е напълно под нашия надзор. Колко този надзор е сигурен обаче, е обособен въпрос. Дори при най-големите майстори успеваемостта на метода не надвишава 70%, а в общия случай е 50%.

И най-после, само че не на последно място, преимущество е точно тази несигурна отбрана. Прекъснатият сексуален акт подхранва вярата на доста обезверени дами, че въпреки всичко могат да станат майки, макар съпротивата на колегата си.
Продължава: Прекъснатият сексуален акт – за и срещу - II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР