Независимият орган означава независима дейност. (...) Ако ние можем да

...
Независимият орган означава независима дейност. (...) Ако ние можем да
Коментари Харесай

Борисов не вижда проблем да има ``две колонки`` при броенето на вота - Политика

" Независимият орган значи самостоятелна активност. (...) Ако ние можем да влияем на ЦИК, значи тя не е самостоятелна. За мен не виждам никакъв проблем да има две колонки да се регистрира това. Какво решение ще вземат е тяхна работа. Аз не мога да им се намеся и партията не може. "

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка решението на Централната изборна комисия (ЦИК), която реши машинният вот да бъде прикрит от финалния протокол, което отстранява опцията за инспекция и надзор на вписаните от секционните комисии данни.

Обратът в позицията на ГЕРБ настъпи два дни след скандалното решение на ЦИК, което бе признато с поддръжката на всички членове на комисията от квотата на партията. При гласуването му представителите на ГЕРБ се съгласиха, че с решението данните да се попълнят общо и единствено в една рубрика, ще се улеснят СИК. Последваха остри рецензии от страна на Обществения съвет към ЦИК, оставка на представителя Цветозар Томов и сезиране на Административния съд. ЦИК към момента има процедурна опция за смяна на решението.

" Ние ги бихме по техните правила с техните машини и в този момент като видяха, че не могат да ни победят и спадът им е голям, взеха решение да събират от прът и въже хора, с цел да може вероятно да са първи ", сподели през днешния ден водачът на ГЕРБ.

Бойко Борисов също по този начин прикани Столична община да демонтира първо плочата на Паметника на руската войска в София, а по-късно - и самият монумент.

Вчера Надписът ѝ гласи: " На руската войска освободителка от признателния български народ ". Днес Бойко Борисов разгласи, че " този вандалски акт е деяние, което е трябвало да се случи от дълго време ". Лидерът на ГЕРБ се обърна към Столична община и прикани да създадат нужното, с цел да бъде отстранена плочата на Паметника на руската войска.

" Направете всичко належащо да изискате премахването ѝ. Иначе самата дума " вандалски акт " несъмнено по смисъла на закона е по този начин, само че за нещо толкоз вярно - в тази ситуация е трябвало да бъде свършено още преди една година ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Борисов акцентира, че още предходната година ГЕРБ са подкрепили По думите му демонтажът би трябвало да се случи " в два такта " - първо да се демонтира неотложно счупената преди ден плоча с надпис за признателния български народ, а по-късно да се отстрани и целият монумент. " Към днешна дата на тематика е плочата, когато това влезе в Общинския съвет, ще имаме полемика и за паметника ", посочи той. 

" Благодарение на четворната коалиция " Демократична България ", ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък " всичко се случваше в интерес на Украйна и България ", сподели още Борисов и още веднъж се похвали, че с помощта на техните гласове е била изпратена военно-техническата помощ на Украйна. " Не се тормозете, че ще ни обединят с Демократична България – толкоз сме разнообразни. Никой не е построил колкото нас. Затова ще сме първи ", сподели още Борисов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР