Независимият общински съветник Борис Бонев с остра реакция след извършеното

...
Независимият общински съветник Борис Бонев с остра реакция след извършеното
Коментари Харесай

Бонев: ГЕРБ извършиха пуч в София, призовавам опозицията да бойкотира СОС

Независимият общински консултант Борис Бонев с остра реакция след осъщественото " завладяване " на Комисията по архитектура и градоустройство в Столичния общински съвет от страна на ръководещите от ГЕРБ. „ Това бе единствената комисия, в която опозицията имаше болшинство като поръчител, че престъпни планове за презастрояване на София няма да бъдат одобрявани. Но от ГЕРБ завладяват и тази последна комисия, погазвайки ползите на софиянци и главните правила на демокрацията. Квотното систематизиране на комисиите беше решено при започване на мандата и ГЕРБ едностранно нарушават контрактуваното. Това е следващото цялостно безсрамие на подчинените на Фандъкова, които остават правилни на своето минало и навръх 9-ти септември правят превратаджийски действия”, безапелационен е Борис Бонев.

От " Спаси София " напомнят, че точно задружните старания на опозицията в тази основна за развиването на София комисия докара до прекъсването на редица нездравословни за обществото и града планове, зад които прозират явни лобистки ползи. „ Заедно с сътрудниците от Демократична България и Българска социалистическа партия спряхме редица отчети, водещи до презастрояване и кражба на общински терени, е това е очевидно прекомерно огромна болежка за ГЕРБ. Очевидно е, че от ГЕРБ ще опитат да направи всичко допустимо до края на мандата да заграбят оптимално, усещайки своя край. Овладяването на комисията по архитектура го пояснявам като нищо по-малко от прелом и опит да се прокарат всички контрактувани лобистки планове, за които евентуално са обещани тлъсти комисионни” - декларира самостоятелният общински консултант от Спаси София.

Градските деятели са уверени, че новата и изменена настройка в комисията към този момент ще допусне лобисткия план за метро до ИКЕА, инцидентно обслужващ големи комплекси на неслучайни хора, ще допусне големите жилищни комплекси до гробищата в Бакърена фабрика, ще позволява подробни устройствени проекти с оптимално застрояване и нула социална инфраструктура, с цел да сътвори нови и нови проблеми и да трансформира дефинитивно кварталите на София в бетонни гета.

От " Спаси София " приканват всички опозиционни сили на общи дейности в полза на София и софиянци. „ Мафията не се отхвърля. Крайно време е за обединени и решителни дейности на цялата съпротива в СОС. Призовавам сътрудниците си от Демократична България и Българска социалистическа партия на протест на Общинския съвет до анулация на днешното решение. Мутренското държание на ГЕРБ в София повече не може да бъде толерирано, те изгубиха всякаква връзка с действителността, не помниха че всеки общински консултант е изпратен там от жителите и че София не може да бъде ръководена еднолично като мафиотски клан! Ако не желаеме обичания ни град напълно да затъне в мрежата на лобизма в идващите години, на този нападателен ход на ГЕРБ би трябвало да отговорим с обединяване и неотстъпчивост. Очаквам отговорно държание от всеки мой сътрудник общински консултант от тези две партии” - приключва Борис Бонев.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР